Eerder raakte al bekend dat er in het woonzorgcentrum ’t Ponton besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld. Een bewoner en verschillende personeelsleden raakten daar besmet, de situatie is daar wel onder controle. Nu raakte ook bekend dat in woonzorgcentrum Sint-Elisabeth besmettingen werden vastgesteld.

Woonzorgcentrum Sint-Elisabeth bevindt zich op de hoek van de Zwaluwenstraat en de Nijverheidsstraat in Oostende. Op dit ogenblik zijn daar twee besmettingen vastgesteld op één afdeling. Het gaat om twee bewoners van de 30 bewoners die zich op deze afdeling bevinden. Iedereen die zich op deze afdeling bevindt moet 14 dagen in kamerisolatie verblijven. De bewoners worden verzorgd volgens de richtlijnen van Sciensan.

De familie’s van de bewoners werden door het WZC op de hoogte gebracht. Jo Craeymeersch verantwoordelijk voor het WZC laat weten dat er geen tekort is aan beschermingsmateriaal en dat de medewerkers voldoende opgeleid zijn om met deze situatie om te gaan.

Wel heeft het WZC St-Elisabeth heel wat extra maatregelen getroffen het gaat dan over hygiënemaatregelen bij de zorg, de maaltijden worden ook op de kamer gebracht, logistieke processen werden aangepast en er werd een bijkomende nachtdienst geïnstalleerd.

Ondertussen werd ook bij één medewerker een positieve test afgenomen. Hoe de situatie verder zal evolueren daarover kunnen geen uitspraken worden gedaan.

We wensen alle mensen in het WZC, het personeel en de familie van de mensen die er verblijven veel sterkte toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in