Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, wordt ingezet op plaatselijke triagepunten. Heel wat steden en gemeenten richten deze triagepunten op.

Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, worden plaatselijke triagepunten opgericht.

1️⃣ Als iemand zich ziek voelt, belt hij/zij de huisarts.
2️⃣ Als de huisarts oordeelt dat de symptomen ernstig genoeg zijn, verwijst die de patiënt op afspraak door naar een triagepunt.
3️⃣ In het triagepunt doet een huisarts een medisch onderzoek en beslist of de patiënt naar het ziekenhuis wordt doorgestuurd of terug huiswaarts kan.

Symptomen  Bel Eerst De Huisarts Banner

Wat is een triagepunt?

Omdat zowel huisartsen als spoedafdelingen overbevraagd zijn door de coronacrisis, besliste de federale overheid om het noodplan huisartsgeneeskunde te activeren. Als deel van dit noodplan worden overal tijdelijke triagepunten opgericht. 

Hoe werkt zo’n triagepunt?

Wanneer iemand zich ziek voelt, belt hij/zij de huisarts. Ga niet naar de wachtzaal van de huisarts of naar de dienst Spoedgevallen. Wanneer de huisarts oordeelt dat de symptomen ernstig genoeg zijn, zal de arts doorverwijzen naar een triagepunt én er een afspraak vastleggen. In het triagepunt werken een aantal huisartsen in shiften. Zij doen een medisch onderzoek en beslissen of een patiënt naar het ziekenhuis wordt doorgestuurd.

Je kunt dus als patiënt niet zomaar zelf naar het triagepunt komen. Enkel doorverwezen patiënten worden toegelaten. Dit triagepunt helpt de dokters en ziekenhuizen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Het is de beste manier om iedereen met ernstige symptomen snel en correct te helpen, zonder risico’s voor de rest van de bevolking.

Oostende en Bredene

Ontmoetingscentrum De Blomme (Chrysantenstraat Oostende) van 8 uur tot 20 uur. Er is geen afzonderlijk traigepunt in Bredene.

Enkel op afspraak na telefonisch contact met de huisarts of de huisartsenwachtpost 059 70 97 98

  • Sociale Noodlijn Corona Oostende : 059 25 85 85
  • Sociale Noodlijn Corona Bredene: 059  33 97 97

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in