Het triagecentrum in ontmoetingscentrum De Blomme is sinds gisteren een coronatestcentrum. Dat betekent dat mensen die vermoeden dat ze besmet zijn met het coronavirus daar ook kunnen getest worden, als de huisarts dat nodig acht.

Er zullen dagelijks rond de 50 testen afgenomen kunnen worden.Een belangrijk onderdeel van de exitstrategie van de Nationale Veiligheidsraad is het verhogen van de testcapaciteit: het is de bedoeling om de komende weken snel te kunnen testen op het coronavirus. Daarom wordt het triagecentrum in OC De Blomme vanaf deze week omgevormd tot een coronatestcentrum.

De werkwijze van het triagecentrum, vanaf nu dus een testcentrum, blijft grotendeels gelijk: mensen die vermoeden dat ze besmet zijn met het virus, moeten eerst telefonisch contact opnemen met hun huisarts. Die kan na een telefonische consultatie doorverwijzen naar het coronatestcentrum. Daar worden patiënten verder onderzocht. Vanaf vandaag kan er, op het advies van de huisarts, ook meteen een test afgenomen worden door de artsen die werken in het testcentrum.

Testresultaten binnen de 24 uur

Het coronatestcentrum kan op dit moment tussen de 50 en 70 testen per dag afnemen. Door een nauwe samenwerking met AZ Damiaan zijn de testresultaten meestal binnen de 24 uur bekend. De huisarts informeert dan de patiënt en bespreekt alle nodige verdere stappen. Stad Oostende heeft de afgelopen weken heel intens en positief samengewerkt met de partners van de Eerstelijnszone Oostende-Bredene en met de Huisartsenkring.

Ook met deze volgende stap blijft de stad die band behouden. Een sterk gezondheidsnetwerk is iets waar we als stad blijvend in zullen investeren. Het triagecentrum in OC De Blomme kreeg tot en met vorig weekend exact 400 mensen over de vloer, uit Bredene en Oostende. Het centrum verwees 79 patiënten naar de spoeddienst van het ziekenhuis. Oostende is voorlopig geen zwaar getroffen regio, wat betreft de verspreiding van het coronavirus. Stad Oostende volgt de situatie op de voet op en stuurt bij waar nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in