Sinds gisteren is er in Oostende een triagecentrum actie om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen. Heel wat steden en gemeenten richten deze triagepunten op ook in Oostende is een triagecentrum aan OC De Blomme opgericht.

Gisteren hebben zich 22 mensen aangeboden in het triagecentrum. Het gaat over 15 mannen en 7 vrouwen. De leeftijd varieert tussen 3 en 89 jaar. Van de 22 personen werden er twee van hogere leeftijd doorverwezen naar de spoedafdeling van het ziekenhuis.

Het centrum heeft vandaag 2600 chirurgische maskers ontvangen van de overheid. Hierdoor kunnen de dokters in Oostende gebruik maken van FFP3 maskers die de hoogste bescherming bieden tegen het virus.

Om huisartsen en spoeddiensten te ontlasten en tegelijk een efficiëntere inzet van noodzakelijk medisch beschermend materiaal te garanderen, worden plaatselijke triagepunten opgericht.

1️⃣ Als iemand zich ziek voelt, belt hij/zij de huisarts.
2️⃣ Als de huisarts oordeelt dat de symptomen ernstig genoeg zijn, verwijst die de patiënt op afspraak door naar een triagepunt.
3️⃣ In het triagepunt doet een huisarts een medisch onderzoek en beslist of de patiënt naar het ziekenhuis wordt doorgestuurd of terug huiswaarts kan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in