Sinds gisteren weten we dat de horeca vanaf 1 mei opnieuw mag openen. Burgemeester Tommelein is echter niet tevreden met de maatregel, hij vraagt zich af hoe Oostende de Paasvakantie moet doorkomen. Belgen mogen tijdens de Paasvakantie niet naar het buitenland op reis dus wordt er veel volk verwacht in Oostende.

Het laatste weekend van de krokusvakantie was al een overrompeling in Oostende, het mooie weer en de gratis treintickets lokten heel wat toeristen naar Oostende. Doordat de horeca in de stad nog gesloten was, ontstond een groot tekort aan toiletten. Voor de Paasvakantie zal Oostende inzetten op extra toiletten maar hij ziet niet goed in hoe Oostende het vele volk goed moet opvangen.

De kustburgemeesters hadden eerder deze week een overleg waarin werd gevraagd om de terrassen van horecazaken te openen tegen de Paasvakantie. Zo zou het volk in de stad makkelijker gespreid kunnen worden en zou er niet langer een accuut tekort aan toiletten zijn in de stad.

Met de NMBS werd eerder deze week een overeenkomst bereikt over een nieuwe app die ervoor moet zorgen dat reizigers verwittigd worden als de treinen naar Oostende volzet zijn. Die app zal pas getest worden in de Paasvakantie en het is niet zeker of de mensen die naar zee willen afzakken daar bovendien rekening mee zullen houden.

Oostende zal dus inspanningen moeten leveren om de stad coronaproof te houden tijdens de Paasvakantie of hopen op heel slecht weer…

2 REACTIES

  1. Da’s weer twee weken best wegblijven uit het centrum en de dijk als Oostendenaar.Die toeristen trekken zich toch van niets aan ! Zal weer op de koppen lopen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in