Sinds gisteren mag burgemeester Bart Tommelein terug naar buiten nadat hij begin april positief heeft getest op het coronavirus. De burgemeester had zelf weinig last van het virus maar is wel geschrokken.

Het was bij toeval dat het virus bij de burgmeester werd ontdekt, hij moest voor een onderzoek aan zijn hart naar het ziekenhuis. Tijdens dat onderzoek kwam aan het licht dat er vlekken te zien waren op zijn longen. Daarop werd beslist om hem te testen op het virus, omdat de dokters zekerheid wilden over de oorzaak van die vlekjes.

Het was voor Tommelein en zijn familie dan ook bang afwachten op het resultaat, uiteindelijk bleek hij positief getest te hebben op het coronavirus. De eerste dagen na het resultaat zat de schrik erin bij de burgemeester, want er zijn mensen die eerst niets voelen en een paar dagen later er zeer slecht aan toe zijn.

De vrouw van de burgemeester was waarschijnlijk ook besmet want zij vertoonde meer symptomen, zoals vermoeidheid en hoesten. Zij werd niet getest, de kinderen hadden geen last van het virus.

Zaterdag is de burgemeester dan voor het eerst weer naar buiten geweest, hij deed boodschappen. En hij liet weten dat het wel wat raar aanvoelde om terug buiten te komen.

Voor Tommelein en zijn gezin was het voor het eerst dat hij zo een lange tijd bij zijn familie kon verblijven. Het waren daarvoor zeer drukke maanden als burgemeester en in de strijd om het voorzitterschap van de Open VLD. Tijdens zijn quarantaine heeft hij een nauwere band opgebouwd met zijn familie maar toch bleef hij ook doorwerken.

2 REACTIES

    • ja, zo vechten we samen tegen het virus, niemand mag weten dat hij of zij het heeft. zodanig dat we het zeker verspreiden en zeker naar de winkels of familie of vrienden gaan. zo gaan we het samen allemaal oplossen en er tegen vechten. in geen kilometers mondmaskers of handschoenen te vinden, 6 euro voor een millicentliter ontsmettings dinges. samen er hard tegen aan. blijf thuis, ze komen wel langs met corona bloemstukken of een lekkere zelfgebakken corona cake waardoor je na 40 dagen in een kist gaat liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in