Het eerste echt mooie weekend van het jaar komt eraan en dat baart de kustburgemeesters zorgen. Er wordt gevreesd dat er veel volk zal afzakken naar de kust tijdens de Paasvakantie en dit ondanks het verbod dat werd opgelegd. Daarom zal de politie extra controles installeren.

Het blijft dus verboden voor iedereen die geen geldige reden heeft om naar de kust te komen, die maatregel is inclusief voor alle tweedeverblijvers. Daarom zal de politie extra controles instellen op alle invalswegen naar Oostende. De maatregelen gaan nu nog een stuk verder zo zal de politie ook aan warenhuizen controles uitvoeren.

Tweedeverblijvers die ondanks het verbod toch naar Oostende afzakken, kunnen ook gecontroleerd worden in hun appartement. De politie gaat daarvoor ook acties houden waarbij ze deur aan deur gaan controleren om te kijken als er mensen aanwezig zijn. Nu al krijgt de politie meer telefoontjes binnen van ongeruste Oostendenaars die tweedeverblijvers “verklikken”.

Bij de politie Westkust (Koksijde, De Panne en Nieuwpoort) komt er zelf een speciaal telefoonnummer om mensen die toch naar hun tweedeverblijf zijn afgezakt te verklikken.

Om de controles te handhaven wordt niet alleen de lokale politie ingezet maar ook de federale politie komt een handje helpen. Probeer je het toch dan zal de politie niet aarzelen om effectief pv’s uit te schrijven, de boete hiervoor bedraagt 250 euro.

Blijf dus in je kot!

8 REACTIES

  1. Schandalig
    Tweedeverblijvers dienen enkel de stads,gemeente en West Vlaamse kas te vullen doch hebben als eigenaars geen enkel recht om van hun eigendom te genieten mits in acht neming van de genomen maatregelen
    Respect voor onze ouderen is ver te zoeken bij onze politielers

  2. Is toch normaal? Als ze hier ziek worden gaan ze hier opgenomen worden in ons ziekenhuis. Terwijl ze thuis ziek worden gaan ze opgenomen worden in hun eigen ziekenhuis.

  3. Al die mensen die in het buitenland een tweede verblijf hebben kunnen ook niet gaan maar die hoor je niet klagen het wat het is hou je aan de regels en denk aan je gezondheid en die van anderen

  4. Hetzelfde geldt ook voor mensen die een eigendom hebben in de Ardennen of ergens anders. Het is nu de gezondheid die telt. Nergens kunnen ze een toevloed van mensen aan. Dus blijf in uw kot!!!

  5. Ik versta er niks van. Ik ben Sales Manager in een Europese firma en ben verantwoordelijk voor de Benelux. Ik werk van thuis volgens de regels. Nu is vrijdag internet uitgevallen in de wijk (163 aansluitingen). Ik bel naar de politie als ik het huis mag verlaten om te werken. Ja. Mag ik dan in mijn appartement werken aan zee ? Neen. Dus heb ik een dag vakantie moeten nemen en aan de baas gevraagd om hij mijn Calls af te zeggen. Is dat nu nog normaal ? Je probeert dan eens de boel draaiende te houden.

  6. Nu, over die controles heb ik toch zo mijn sterke twijfels….kan ik voldoende vaststellen hier….niet alle invalswegen van oostende worden gecontoleerd….of dacht U dat we politie op overschot hebben misschien? Dergelijke berichtgeving wordt enkel de wereld ingestuurd om toch maar mensen ervan te doen af zien om naar de kust te komen….en ja…zo’n boet eis ook al serieus hé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in