We botsten vanmorgen op het relaas van een vrouw die juist de dertig gepasseerd is en die werkt in de gezondheidszorg. Vorige week zei ze nog, als een net-dertiger, ik ben er niet bang voor, als ik het krijg, dan is het omdat het zo moest zijn…

Dat het coronavirus voor iedereen een bedreiging kan zijn dat blijkt uit het onderstaande verhaal

Ik post dit, niet om medelijden op te wekken, maar om jullie wakker te schudden en bewust te maken van de feiten. Vorige week zei ik nog, als een net-dertiger, ik ben er niet bang voor, als ik het krijg, dan is het omdat het zo moest zijn. Ik had beter deze woorden ingeslikt..

Na terug aan het werk te zijn, de nodige maatregelen strikt op te volgen, meters afstand te houden op straat, want als thuisverpleegkundige/persoon loop je op straat ook anderen voorbij, in de winkel met handschoenen, de nodige afstanden nemen wanneer je eens een wandeling ging maken, wat ik al heel weinig deed.

Twee dagen geleden voelde ik me wat slapjes, ik nam een paracetamol en sliep 5u aan een stuk. Het ging terug iets beter. Tot gisteren.. Ik werd wakker en opeens had ik het gevoel dat er iets niet klopte, ik nam mijn temperatuur op, 38 graden, een telefoontje naar de huisarts, starten met 1 week quarantaine.

Ik hoestte en reutelde de longen uit m’n lijf, had neusloop, lag te rillen onder m’n lakens.. Vanaf dan ging alles heel snel, mijn koorts liep zodanig snel op, dat ik op spoed al 39,4 had en een syncope deed. Ik werd ontvangen door verpleegkundigen en artsen met faceshields op de precoviddienst van spoed, de spoedarts meldde mij al direct dat ik niét naar huis mocht gaan, in deze toestand. Toen wérd ik heel bang.. heel erg bang! En ik heb niet snel schrik! Verschillende onderzoeken werden uitgevoerd, waaronder een RX Thorax, bloedafname, EKG, continue parameteropvolging, saturatiemeting, een wisser..

Doordat m’n koorts gezakt was door de medicatie en ik gesméekt had om naar huis te mogen gaan, kreeg ik van de spoedarts te horen dat ik het ziekenhuis mocht verlaten, enkel als ik hem beloofde, dat wanneer het terug slechter werd, ik ONMIDDELLIJK terug kwam. Ik kwam thuis, werd onmiddellijk in quarantaine geplaatst voor twee weken, in mijn kamer, communicatie verloopt langs de deur, met beiden een mondmasker.

Gisteren stipt om 21:27 kreeg ik telefoon van het labo met het verdict, de uitslag van uw wisser is positief, COVID19 heeft mij te pakken gekregen.. Nu heb ik het “geluk” mijn geur en smaak ook nog kwijt te zijn. Rust, temperatuur op de voet meten, om de 6u klokje zetten om een paracetamol in te nemen, want als je er niet snel genoeg bij bent, stijgt je temperatuur weer de lucht in.

Beste mensen, ik zie nog steeds heel veel mensen die samen gokken, die zich niet houden aan de afstanden, die in groepen bijeenkomen, die dit niet au sérieux nemen! IK WORD HIER HEEL ERG KWAAD VAN!!! Ik dacht ook dat dit een-ver-van-mijn-bed-show was, en lachte dit ook vaak weg, helaas.. hoe ik het opgelopen heb? Niemand kan dit bevestigen of kan dit beantwoorden. Het is helaas niet te vermijden, iedereen kan drager of besmet zijn, zonder het te weten.

2 REACTIES

  1. Ik weet ook niet welke beelden of verhalen deze ‘ongelovigen/idioten ‘ nog moeten zien of horen om overtuigd te raken. Ik ben beschaamd in hun plaats 😔

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in