Er bestond de grote vrees door het stadsbestuur en de politiediensten dat er vandaag veel volk zou afzakken naar de kust. Hiervoor werden grote middelen ingezet, in Oostende werd een sluiting van de Zeedijk overwogen en kwam de politie te paard patrouilleren.

Maar Oostendenaars zijn brave zielen, zo was er vanmiddag opvallend weinig volk op de Zeedijk en het strand van Oostende. Tommelein had via een videoboodschap en in de media opgeroepen dat alle tweedeverblijvers thuis zouden blijven. De meeste mensen volgen de richtlijnen heel erg goed op in deze tijd. Buitenkomen is toegelaten maar je moet wel ten allen tijde de afstand met elkaar respecteren.

Behalve bij het ophalen van het groenafval, daar verzamelde behoorlijk veel volk en daar werd de social distancing maatregel niet altijd gerespecteerd.

4 REACTIES

  1. Ik woon 200m van de zee en woon alleen dus ik ben gegaan. Maar het was heel aangenaam, iedereen respecteerde de afstand en sommige zeiden goeiendag.
    Terug in de straten was het echter anders. Ik maakte een kleine omweg voor boodschappen, maar sommige respecteerden het langs geen kanten en liepen dwars door alles heen. Een bende van een 6tal jonge mannen bleef niet bijeen maar verspreidde zich bij het oversteken enzo. En ééntje kwam gewoon in mijn nek ademen…. Ik denk dat er meer controle nodig is op de omliggende straten dan aan de zee…. Er is een bepaald soort gasten die het nog niet begrepen heeft dat ze daarmee een ganse gemeenschap in gevaar brengen.

  2. lieve gemeente bestuur, neem ons de enige plek waar je efkes kunt ontsnappen aan de harde realiteit niet weg. Woon niet ver van de zee en maak ( samen met mijn hondje en man) dagelijks een toertje opt strand. Reeds veel inwoners van oostende hebben de raadgevingen ivm covid-19 zeer ter harte genomen. Straf ons niet massaal maar blijf die paar dwarsliggers hard aanpakken !!! mvg Nicole

  3. Ik hoop dat de groenophaling blijft doorgaan op het mispelplein is alles disciplinair verlopen een pluimpje voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in