Oostende kleurt sinds vanmorgen rood in de corona-statistieken. De laatste week kwamen er 18 besmettingen bij, vooral bij de actieve bevolking. Alleen als iedereen afstand houdt en de maatregelen naleeft, kunnen we de epidemie onder controle houden.

Het aantal besmettingen met covid-19 neemt toe in Oostende. Sinds vanmorgen kleurt de stad aan zee rood in de statistieken. De laatste week kwamen er 18 besmettingen bij, waarmee de alarmdrempel van 20 gevallen op 100.000 overschreden wordt.

Besmettingen bij actieve bevolking

De meeste besmettingen gebeuren bij de actieve bevolking. Er is voorlopig immers geen enkele besmetting bij de risicogroep van de 65-plussers. Vooral in familiale en vriendschappelijke kring, lijken veel mensen de laatste tijd een stuk nonchalanter in het naleven van de maatregelen. Ook na het sporten of na het werk is dit het geval.

Stad Oostende zelf neemt geen risico’s. Van zodra er binnen de stadsdiensten ergens een besmetting gemeld wordt, proberen we zoveel mogelijk mensen te laten testen. Zo werden er naar aanleiding van de bijeenkomst van de redders vorige week, meteen tientallen redders opgebeld en getest. Hetzelfde gebeurde na een mogelijke besmetting in een ontmoetingscentrum vandaag, waarbij alle collega’s nog de dag zelf een test ondergaan in het testcentrum.

Met de inzet van vijf covid-coaches zet Stad Oostende ook in op de begeleiding van mensen nadat ze een positieve test aflegden: Oostendenaars worden zo snel mogelijk gecontacteerd, voorbereid op het gesprek met de contactonderzoeker en ondersteund bij de periode van isolatie.

Oproep om maatregelen na te leven

Stad Oostende vraagt alle Oostendenaars om voorzichtig te blijven. Hou afstand, ook van mensen die je goed kent! Iedereen kan drager zijn van dit virus, ook wie geen symptomen vertoont.

Oostende heeft deze zomer heel veel mensen ontvangen, maar de cijfers bleven globaal gezien steeds onder controle. Er is nu een opflakkering bij de eigen burgers. We moeten er allemaal samen alles aan doen om de epidemie onder controle te houden. Laten we elk afzonderlijk onze verantwoordelijkheid nemen en de maatregelen goed naleven. In het belang van iedereen, en zeker ook voor de meest kwetsbaren onder ons.

5 REACTIES

 1. Ik hoor dat al maanden.Wat wordt er aan gedaan ? Weer oproepen om de regels te volgen ?Blijkbaar heeft de burgemeester nog nooit in de mondmaskerzone rondgelopen +- 08.00 Hr.De helft loop zonder of verkeerd.Worden ze beboet ?

 2. Waarom ziet men nu geen politie meer op straat. In het begin leek het wel op een politiestaat!!!!! Ik woon in het centrum waar er mondmasker plicht is, maar sinds enkele dagen ziet men regelmatig eendagstoeristen die ongegeneerd rondlopen zonder masker, zonder dan te spreken over de vreemdelingen met mondmasker onder de kin of zonder die elkaar omhelzen, wat trouwens ook Oostendenaars doen. Vooral jongeren!!! Aub wat meer controle!!!

 3. Als je in de alfons pieters laan wandelt, zijn er veel mensen zonder maskers, niet in de goeie richting op het voetpad geen toepassing van het reglement, zie bv het aantal personen in de beenhouwerij van damme. Mensen hebben geen respect voor de regels en de controle, nooit iemand gezien!

 4. Inderdaad ik wandelde van het station naar de renbaan, wat viel mij op ik wandelde rechts op de dijk en veel fietsers zonder of slecht geplaatste mondmaskers ook bij rokers en anders gekleurden dan nog met een grimas , ook personen die mij tegen kwamen uitdagend van ik ben hier uit de weg en zeker veel honden begeleiders.
  Politie 1 combine op de grote baan en verder niets, niezen, snotteren hoesten enfin ik liep 1u1/2 niet op mijn gemak en ben 3 uur vroeger naar huis gekomen. Bedankt voor de gezonde en hopende op een virus vrije lucht.

 5. Hoe is het mogelijk dat de foor kan doorgaan in deze Coronatijden. Met alle respect voor de ordehandhavers, maar die stewards kunnen niet optreden en men kan toch niet overal politie inzetten.
  Op zelf-discipline rekenen, lijkt me getuigen van een extreme vorm van naieviteit in onze toeristenstad.
  Mijnheer Tommelein, hopelijk hebt U voldoende autoriteit in het schepencollege om op te treden als het uit de hand loopt. In de bevoegde schepen(en) heb ik persoonlijk maar weinig vertrouwen, sorry

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in