Tijdens het weekend worden er niet langer updates gegeven door Sciensano over het aantal besmettingen met corona. Vanmorgen was het dan ook even schrikken als de nieuwe cijfers gepubliceerd werden. Vorige week waren er nog 140 besmettingen in de laatste 14 dagen, vandaag is dat cijfer al opgelopen tot 230.

De sterke stijging is opmerkelijk nadat de cijfers van de besmettingen in Oostende lange tijd stabiel zijn gebleven. Er zijn in een aantal scholen besmettingen ontdekt De Studio ging zelfs volledig in quarantaine maar daar worden vandaag pas alle leerlingen en leerkrachten getest.

Lichte stijging in het aantal opnames in de ziekenhuizen

Ondanks dat er veel meer besmettingen werden vastgesteld blijft het aantal opnames in de ziekenhuizen in Oostende nog min of meer stabiel. In het AZ Damiaan is het aantal opgenomen patiënten opgelopen van 17 tot 20, verwacht wordt dat dit cijfer in de komende dagen nog wel kan stijgen.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210322

Het blijft dus belangrijk om de maatregelen tegen de verspreiding van het virus te blijven volgen.

2 REACTIES

 1. Als een verantwoord burger weet ik , meer dan een jaar ,dat om de pandemie enkel te vertragen, maar één manier was; onze contacten maximaal te beperken, de nodige afstand behouden, en een mondmasker dragen.
  Sinds enkele maanden zijn er wereldwijd afdoende vaccins vaccins beschikbaar tegen covid 19 en de wedloop naar deze vaccins was nog maar gestart en ons Belgenland hing goed gemeend zijn inkoopkarretje aan Europa , een overjaarse diesel.
  Terwijl miljoenen vaccins uit Europa geëxporteerd worden naar alle windrichtingen telt bij gebrek aan, Europa zijn doden en en besmettingen en komt tot schrikwekkende jojo grafieken.
  Wereldwijd vorderen de inentingen en wij hebben nog geen 10 % van onze bevolking ouder dan 18 jaar kunnen vaccineren bij gebrek aan vaccins.
  Jammer genoeg weten wij ook van de beginne , en nu zeker, dat de enige bestrijding tegen covid 19
  is vaccineren. Buiten vage beloftes van onze leveranciers is er geen licht in de duisternis, behalve dat wij onze vrijheden ondertussen dienen op te geven en hierdoor de bevolking monddood wordt gehouden en elke dag dient te kijken naar negatieve nieuwsberichten en nieuwe strengere maatregelen
  Moest ik dit in mijn bedrijf , de NV België, ging ik vaccins kopen waar ze in voorraad zijn , ook al moest ik meer betalen zelf als ze Spoednik V heten
  Arm Europa, Arm België , arm Vlaanderen …. doen jullie me nu ook zeggen ” lang leve de Brexit “

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in