Ondanks alle maatregelen die reeds werden genomen in de laatste dagen en weken, zien we nog geen daling van het aantal besmettingen in Oostende. De nieuwste cijfers van Sciensano tonen dat er ten opzichte van gisteren 10 % meer besmettingen werden vastgesteld in Oostende. We hebben nu 550 besmettingen met het coronavirus in de laatste 14 dagen, gisteren was dat nog 505.

Oostende heeft strengere maatregelen genomen dan de meeste andere steden, zo zijn alle evenementen er al eventjes geannuleerd. Er gelden in het centrum van de Stad ook nog altijd strenge regels rond het dragen van het mondmasker. Toch volstaan deze maatregelen niet om het aantal besmettingen te doen dalen. Vandaag beslist de regering welke extra maatregelen er genomen zullen worden op federaal gebied maar een “lockdown-light” zit eraan te komen.

Ziekenhuizen lopen snel vol

We volgen de situatie op de voet en sturen zodoende de nodige maatregelen meteen bij om de patiënten, bezoekers en onszelf maximaal te beschermen.

Huidige toestand in Az Damiaan

Er zijn momenteel 33 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan in Oostende. Vier patiënten verblijven op de dienst Intensieve zorgen. In de voorbije 24 uren werden 7 nieuwe COVID-19-patiënten gehospitaliseerd.

Sinds de registratie van de tweede golf vanaf 24 juli 2020 konden 37 coronapositieve patiënten reeds het ziekenhuis verlaten. 

Dit is de situatie van 30 oktober om 08.30 uur.

In het Serruys ziekenhuis lagen deze morgen 20 coronapositieve patiënten waarvan 2 patiënten op de dienst Intensieve zorgen verblijft. Dat is een stijging ten opzichte van gisteren met 5 patiënten.

Wil jij al het nieuws uit Oostende op je smartphone?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in