Gisteren bleek uit de cijfers van het aantal besmettingen met corona in Oostende, dat de alarmdrempel van 20 besmettingen op 100.000 inwoners werd overschreden. Vandaag zijn de cijfers een stuk beter, we vallen terug van 16 besmettingen naar 8 in Oostende. Hierdoor duiken we opnieuw onder de alarmdrempel.

Het was burgemeester Tommelein die gisteren al aanhaalde dat er geen reden tot paniek was. Het virus was uitgebroken bij drie verschillende families in Oostende en was daardoor goed te controleren. Dat blijkt vandaag ook uit de statistieken met een halvering van het aantal besmettingen.

In deze cijfers hebben we het enkel over mensen die in Oostende naar het ziekenhuis zijn geweest en zich hebben laten testen, eventuele toeristen of tweedeverblijvers die zich thuis laten testen zitten niet in deze cijfers.

Het wordt vanaf morgen een warm weekend aan zee en dat zal veel volk lokken, voorlopig worden de maatregelen goed opgevolgd eens zien hoe het dit weekend zal zijn.

5 REACTIES

  1. De euforie zal snel over zijn na dit WE met extra treinen naar de kust.Dan weer verwondert zijn hoe het kan dat de cijfers weer omhoog gaan !

  2. Inderdaad dan dat terug de cijfers omhoog tis gelijk dat ze niet liever hebben .hoe meer volk en onnozelaars hoe liever aan de kust .

  3. Ga elders op reis en blijf niet met de helft van België op enkele vierkante kilometers kust zitten. Deze kustbewoner voelt zich veiliger in de natuur in Frankrijk…

  4. Ook allemaal de beelden in het nieuws gezien van de chaos aan het station,overvolle dijk ,winkelstraten en strand ,door elkaar zwemmen,enz…? En dan durft de burgemeester nog beweren dat alles veilig was !
    Wie zal het mogen bekopen in september als de cijfers te hoog zijn en de scholen niet kunnen openen in Oostende ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in