Na het weekend kregen we opnieuw een update van de stand van zaken in de ziekenhuizen in Oostende. Het aantal opnames en personen die in de ziekenhuizen verblijven die besmet zijn met het coronavirus stabiliseert verder. Helaas is ook dit weekend opnieuw één persoon overleden aan de gevolgen van het virus, dat brengt het aantal doden op 13.

Az Damiaan Oostende Update coronacrisis om 9 uur op 13.04.2020

  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op de corona-afdelingen: 34.
  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 9 patiënten waarvan 5 beademde patiënten.
  • Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan: 13
  • Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten: 41

Om 9 uur verbleven er 41 coronapositieve patiënten in Az Damiaan waarvan 9 patiënten op de dienst Intensieve zorgen. Tijdens het paasweekend konden vijf coronapositieve patiënten ons ziekenhuis verlaten. Helaas overleed er ook 1 coronapositieve patiënt.

We tellen momenteel globaal minder gehospitaliseerde coronapositieve patiënten maar de druk op onze dienst Intensieve zorgen blijft hoog. We blijven ook herhalen dat aan deze dalende trend geen voorbarige conclusies mogen getrokken worden en we roepen op om de maatregelen te blijven opvolgen.

Serruysziekenhuis

Op D 15 dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, nu zijn er 2 patiënten.

Op DZ 8 is de afdeling waarop positieve COVID 19 patiënten verblijven, nu zijn er op die afdeling 14 patiënten aanwezig.

OP C7 is ook een afdeling ( nieuwe ) waarop positieve COVID 19 patiënten verblijven , nu zijn er op die afdeling 13 patiënten aanwezig.

Pediatrie is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen, nu zijn er GEEN patiënten meer aanwezig.

IZ dat zijn de intensieve zorgen, waarop de patiënten die er het ergst aan toe zijn, op die afdeling verblijven er nu 4 patiënten waarvan er 2 beademend moeten worden.

IN TOTAAL verblijven er nu in het Serruysziekenhuis: 31 COVID patiënten en 2 suspects op Campus Serruys .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in