Vanmorgen hebben de werknemers van Daikin in Oostende het werk neergelegd. Ze willen niet meer verder aan het werk omdat ze schrik hebben van het coronavirus en de werknemers vinden dat de fabriek de maatregelen niet genoeg opvolgt.

Gisteren had een vakbond al een brief rondgestuurd naar zijn leden bij Daikin met informatie over de status. Daarin had Daikin laten verstaan dat ze de fabriek open wilden houden. Het personeel ging daar vanmorgen niet mee akkoord en legde het werk neer. Daarna trok het personeel naar buiten.

Hoe lang de staking zal duren is niet duidelijk?

13 REACTIES

  1. Het beleid van Daikin doet er alles aan om de arbeiders zo veilig mogelijk te laten werken ,ze staken en lopen zelf tegen elkaar geplakt doe toch een beetje normaal

  2. Collectief staken om dan binnen 2 maand te beseffen dat er geen geld meer op hun rekening staat… baas kan loon geen 2 maand uitbetalen voor niets te doen e… 🤔

  3. Een mes in de rug steken van onze werkgever is geen oplossing. Hoewel de paniek enigzins verstaanbaar is, moeten wij ook denken aan de gevolgen van onze acties als werknemers. Een fabriek stil leggen kan van de ene dag op de andere. Maar de logistieke en financiële nachtmerries van het terug opstarten zullen wij allemaal voelen. De directie zal er ongetwijfeld alles aan doen om de veiligheid te garanderen. Doen zij dit niet, dan kunnen we denken over staken. Covid 19 is een pandemie die onze generaties nog nooit gekend hebben. Samenwerking en gezond verstand is meer dan ooit aan de orde!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in