Binnenkort start de laatste fase van de corona-exitstrategie, waarbij de horeca normaal opnieuw zal kunnen openen. Daarom informeert Stad Oostende alle handelszaken over de uitbating van de terrassen. Horecazaken die een tijdelijk terras of een uitbreiding ervan willen, kunnen een aanvraag indienen bij de stad.

In de laatste fase van de versoepeling van de coronamaatregelen, zal de Nationale Veiligheidsraad binnenkort beslissen of en wanneer alle horecazaken opnieuw kunnen openen. Stad Oostende informeerde alvast alle horecazaken per brief over de aanvraag van terrassen.

Bij die toekomstige heropening van de horeca zal het vooral belangrijk zijn dat de regels van social distancing gerespecteerd kunnen worden. Hierdoor zullen er ook op het terras minder mensen dan normaal kunnen plaatsnemen. Stad Oostende biedt daarom aan de horeca-uitbaters de mogelijkheid om een tijdelijk terras of een uitbreiding van een al vergund terras aan te vragen.

“Met deze maatregel willen we onze horeca maximaal ondersteunen. We beseffen maar al te goed dat dit ook voor hen barre tijden zijn en willen er alles aan doen opdat hun heropstart lukt,” zegt eerste schepen Björn Anseeuw (N-VA).

De brief met alle info vertrekt deze week nog naar de horeca-uitbaters. Zij kunnen hun aanvraag dan schriftelijk richten aan het college van burgemeester en schepenen of via mail naar terrassen@oostende.be. Het college beoordeelt daarna alle aanvragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in