Ook vandaag kregen we opnieuw cijfers over de toestand van het virus in de ziekenhuizen in Oostende. De cijfers stijgen in elk geval niet meer spectaculair en blijven nu al een paar dagen stabiel. Er komen wel nog steeds nieuwe patiënten binnen die moeten gehospitaliseerd worden.

Update coronacrisis (COVID-19) Az Damiaan Oostende – toestand om 9 uur op 15.04.2020

  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op de corona-afdelingen: 30.
  • Huidig aantal coronapositieve patiënten opgenomen op intensieve zorgen: 10 patiënten waarvan 4 beademde patiënten.
  • Totaal aantal overleden coronapositieve patiënten in Az Damiaan: 14
  • Totaal aantal ontslagen coronapositieve patiënten: 46

Om 9 uur verbleven er 40 coronapositieve patiënten in Az Damiaan waarvan 10 patiënten op de dienst Intensieve zorgen.

De voorbije 24 uren mochten drie coronapositieve patiënten het ziekenhuis verlaten. Het globaal aantal opgenomen gehospitaliseerde patiënten blijft stabiel (+1 t.o.v. 14/4) maar rekening houdende met de 3 ontslagen hadden we toch terug vier coronagerelateerde ziekenhuisopnames in de voorbije 24 uren.

Serruysziekenhuis

Op D 15 dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, daar kwamen vandaag 5 patiënten binnen die nu afwachten op het resultaat van hun test.

Op DZ 8 dat is de afdeling waarop positieve COVID 19 patiënten verblijven , op deze afdeling verblijven er nu patiënten.

OP C7 dat is ook een afdeling, die onlangs geopend werd, waarop eveneens positieve COVID 19 patiënten verblijven, op deze afdeling zijn er momenteel 14 patiënten aanwezig.

Pediatrie is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen , daar verblijven nu GEEN patiënten die een coronabesmetting opliepen.

IZ dat zijn de intensieve zorgen, waarop de patiënten die er het ergst aan toe zijn nu zijn er 5 patiënten op deze afdeling waarvan 3 mensen beademd moeten worden.

  • IN TOTAAL: 35 COVID patiënten
  • ONTSLAGEN : 0 patiënten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in