Sciensano heeft de manier waarop het zijn cijfers presenteert verandert voortaan wordt er gesproken over een tweewekelijks gemiddelde. Hierdoor zijn er vandaag opnieuw 18 besmettingen vastgesteld terwijl dat cijfer vorige week gezakt was tot 8, door deze stijging overschrijden we opnieuw de alarmdrempel van 20 besmettingen per 100.000 inwoners in Oostende.

Nadat de cijfers in Oostende de laatste dagen terugliepen is er nu plots een sterkere stijging van het aantal gevallen dat komt doordat de cijfers op een nieuwe manier berekend worden. Het gaat in dit geval dus om gevallen die eerder al in de cijfers zaten, als er effectief veel bijkomende besmettingen zijn dat is niet duidelijk op dit ogenblik. Door deze nieuwe vorm van berekenen gaan we dus opnieuw boven de alarmdrempel qua aantal besmettingen. Het wordt uitkijken naar de cijfers van de volgende dagen, er zou namelijk een impact kunnen zijn van het vele volk dat vorig weekend aan de kust op vakantie was.

Vanaf woensdag wordt er opnieuw een zomerse periode voorspeld, er wordt dan veel volk verwacht in Oostende. Het reservatiesysteem voor het strand van Oostende werd geactiveerd. En er werden extra maatregelen genomen om het vele volk in goeie banen te leiden. Bovendien sanctioneert de politie vanaf nu ook mensen die hun mondmasker niet dragen, de boete bedraagt 250 euro.

1 REACTIE

  1. Welk nut heeft een alarmdrempel als er niets mee gedaan wordt ? Cijfers stijgen weer in Oostende.Zou dat door de extra treinen zijn van vorig WE ? Niet de zorg van de overheden.Dus,deze week weer extra treinen ! Eind augustus zijn de toeristen weg en de Oostendenaren kunnen het gelach betalen !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in