Op twee na, zijn alle woonzorgcentra in Oostende coronavrij. In wzc De Boarebreker wordt gekeken hoe de bezoekregeling terug opgestart kan worden en zijn nieuwe opnames (onder strikte voorwaarden) terug mogelijk.

In wzc A. Lacourt testten deze week 2 bewoners positief. Momenteel verblijven daar 40 bewoners in cohortzorg, 4 bewoners worden in het ziekenhuis verzorgd. 19 personeelsleden zijn na een positieve besmetting nog thuis. De rest van het personeel hervat geleidelijk aan opnieuw het werk. In wzc Ons Geluk hebben 24 bewoners positief getest. Het personeel krijgt ondersteuning van verpleegkundigen en studenten geneeskunde via UZ Gent. Vandaag worden de rest van de bewoners en het personeel daar gevaccineerd.

Kinderdagverblijf de Driewieler was tijdelijk gesloten. Alle testen bij de kindjes bleken negatief, De Driewieler is sedert gisteren dan ook weer open.

Ziekenhuizen

De cijfers in de ziekenhuizen zijn stabiel. In AZ Damiaan worden momenteel 33 patiënten met Covid verzorgd, van wie 3 op Intensieve Zorgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 15 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus, van wie 1 op de afdeling Intensieve Zorgen. In het revalidatieziekenhuis BZIO heeft 1 nieuwe patiënt positief getest. Gisteren is de ambulante therapie daar opnieuw opgestart en vanaf donderdag 25 februari zijn er weer opnames mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in