Begin maart gaat in het Oostendse Kursaal de vaccinatiecampagne tegen COVID19 van start. Om dit vlot te laten verlopen, lanceerde Stad Oostende een oproep naar vrijwilligers. Die leverde al meer dan 400 aanmeldingen op. Die worden nu verwerkt en krijgen de eerstkomende dagen een antwoord.

Deze week werd het Kursaal in sneltempo ingericht als vaccinatiecentrum. Hiermee is Stad Oostende ruim op tijd klaar voor de start van deze campagne. Half februari zou men starten met een eerste dry-run, om dan in maart vol te kunnen starten met de vaccinaties.

Schepen Natacha Waldmann: “In eerste instantie worden 4 vaccinatielijnen in gebruik genomen. Zodra de strategie in mei/juni op kruissnelheid raakt en ook de brede bevolking gevaccineerd wordt, kunnen we dit ook uitbreiden waar nodig. Het streefdoel is om die hele periode op hoog tempo mensen te kunnen vaccineren en zo te beschermen tegen het virus.”

Op enkele dagen tijd meldden zich al meer dan 400 mensen aan waarvan al zeker meer dan 150 medisch geschoold zijn. Alle aanmeldingen worden nu verwerkt waarbij profielen worden bepaald en gekoppeld aan mogelijke taken. In de komende dagen krijgt iedereen dan ook een persoonlijk antwoord.

“Oostende toont zich solidair, eens te meer tonen we dat we niemand achterlaten in onze Stad. Het engagement van de Oostendenaars is hiervan het beste bewijs.” aldus nog Schepen Waldmann.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in