Om ook tijdens de coronacrisis de meest kwetsbare doelgroepen te beschermen, neemt Stad Oostende bijkomende maatregelen. Zo verhuist het Doorgroeihuis tijdelijk naar een andere locatie. Op die manier blijft de dienstverlening gegarandeerd, volgens de meest recente veiligheidsnormen.

De stad beschikt over een Doorgroeihuis voor dak- en thuislozen in de wijk Westerkwartier. Alleen kan het pand dat daarvoor gebruikt wordt, momenteel niet meer de nodig veiligheid garanderen, noch voor de mensen die er opgevangen worden, noch voor de medewerkers.

Om een antwoord te kunnen bieden aan de richtlijnen en de werking van de daklozenopvang ‘coronaproof’ te maken, verhuist het doorgroeihuis tijdelijk naar een nieuwe locatie aan de Torhoutsesteenweg. De nieuwe locatie voldoet aan alle laatste hygiënische voorschriften: er zijn aparte ruimten en kamers voorzien en de ontbijt- en eetmomenten kunnen gescheiden georganiseerd worden. In plaats van 10 zijn er nu 24 bedden beschikbaar in aparte kamers. Indien dat nog is, zijn er ook aparte bedden beschikbaar voor zieke dak- of thuislozen die in quarantaine zouden moeten, zonder risico van de andere bezoekers.

Aanmelden voor het Doorgroeihuis kan zoals vroeger nog altijd via 0800 35140.

8 REACTIES

  1. Wat Oostende doet kunnen wij niet.Wij blijven binnen. De mensen die buiten slapen hebben een bed gekregen. Love Oostende!!!!❤💖❤

  2. Dat vroeg ik me dus al heel de tijd af, wat moeten daklozen nu doen? Wordt er aan hen gedacht? Want op de media hoor je er niks over. In geen enkel land. Merci stad Oostende 🙏 dat jullie ze toch niet vetgeten🙏👍♥️

  3. Zal dat hier alle dagen, tot dat ze binnen mogen voor een slaapplaats (+/-19h?) hetzelfde liedje zijn ? Samenhokken (afstand houden staat er niet bij) met velen in de garagepoort van het gebouw ernaast, in de hall van de appartementsgebouwen in de omgeving. En dan zijn er bij (enkelingen) die roepen en tieren (door drugs ? /drank?), ruziemaken (niet iedereen mag binnen vermoedelijk), kortom zorgen voor overlast. Die mannen en vrouwen moeten geholpen worden maar niet ten koste van. Dat de stad een oplossing gevonden heeft is goed, maar dan stopt het niet, er moet blijvende kontrole zijn voor dit probleem, dat staat vast. Voor de buurt is het geen “ver van m’n bed show”.

  4. Een gebuur moest zojuist de politie bellen. Een strontzatte vrouw urineerde in de inkom. Zit dan met een andere strontzatte man uit dezelfde fles te drinken op de stoep, ondertussen heel zwaar ongezond te hoesten en te rochelen. Schijnbaar is ze goed gekend bij de politie. De twee (verantwoordelijken daar ?) mensen van de stadsdienst, verwittigd dat ze zwaar hoest en ze moeten opletten.

  5. Nog iets, van de meeste van die gasten ’s avonds geen last tot ze binnen zijn, dat mag gezegd worden. Juist die zware drank(drug ?) verslaafden zijn een echte pest, voor iedereen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in