Vanaf volgende week moeten we verplicht een mondmasker dragen als we het openbaar vervoer nemen en later ook om terug naar school te gaan. De Nationale Veiligheidsraad heeft dat vorige week beslist en iedere Oostendenaar zal er tenminste één krijgen, maar die mondmaskers zijn er vandaag niet.

De gespecialiseerde mondmaskers (FFP2 & FFP3) zullen voorzien worden voor diegene die ze het meest nodig hebben. Dat betekent vooral dat ze in de zorg gebruikt zullen worden en er zullen geen mondmaskers genoeg zijn voor iedere Oostendenaar. Om toch een oplossing te vinden rekent Oostende hard op vrijwilligers die mondmaskers gaan maken.

Vanaf dit weekend neemt de stad ook het initiatief om samen met vrijwilligers en verenigingen een grootschalige actie op poten te zetten om zelf stoffen mondmaskers te maken. Het is de ambitie om zo snel mogelijk voldoende mondmaskers beschikbaar te hebben voor de volledige bevolking van Oostende.

Wie hieraan wil meehelpen door te naaien, textiel te knippen of te wassen, materiaal af te halen of te leveren,… kan zich vanaf nu registreren via www.oostende.be/mondmaskers. Ook de bijna 200 Oostendenaren die zich eerder al registreerden via ‘Oostende Helpt’ zullen binnenkort gecontacteerd worden. De stad coördineert alles via de ontmoetingscentra en staat garant dat de productie van de mondmaskers op een veilige manier verloopt, en dat de maskers conform de richtlijnen van FOD Volksgezondheid gemaakt worden. Stad Oostende vertrouwt erop dat door de solidariteit van burgers en verenigingen er snel een grote voorraad mondmaskers zal zijn.

1 REACTIE

  1. LEES ZOPAS DAT ” KATOEN ” VOOR MASKERS NIET GOED ZOU ZIJN , WAT IS HET NU EINDELIJK ? ? DUS AL HET WERK DIE AL GEDAAN IS , DAT IS NAAR DE VAANTJES.. ? ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in