In de laatste dagen werd bij een aantal werknemers van Daikin uit Oostende een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Ook hebben we weet van een besmetting van de ouder van een peuter die school loopt in het college Vuurtoren.

Vanmiddag werden de laatste cijfers bekend gemaakt met het bevestigd aantal gevallen van corona per gemeente. In Oostende valt het aantal besmetting dat werd bevestigd nog goed mee op dit moment in vergelijking met andere steden. Let wel dit kan een vertekend beeld geven omdat lang niet meer iedereen getest wordt op dit ogenblik.

Burgemeester Tommelein bevestigde vanmiddag dat er nog steeds geen enkele patïent in het hospitaal verblijft die besmet is met het virus. De komende dagen kunnen we wel een stijging van het aantal opnames verwachten.

Helaas is dit nieuws al achterhaald want tijdens het schrijven van dit nieuws kwam dit binnen

Heb jij weet van een besmetting met het coronavirus in Oostende? Laat het ons dan zeker weten via mail info@hetostendsnieuws.be

4 REACTIES

  1. pas wel goed op met de interpretatie van “bevestigde aantallen”. Dit zegt niets over het aantal van de besmette personen die er rondlopen en exponentieel dagelijks toenemen. De tests op zich – die bewust zo beperkt mogelijk worden gehouden – worden pas in een erg laat stadium afgenomen of bij voorkeur aan mensen van het verzorgend personeel.

    • Niet eens alleen op het verzorgend personeel… Ik ben zaterdag naar huis gestuurd omwille van koorts.. En er was geen reden genoeg om de test te laten uitvoeren..

  2. Mag ik op dinsdag, 17/03/2020, om 17u, toch een ct-scan ondergaan, op aanvraag van mijn dokter Clicteur, dokter van de pijnkliniek??? Indien niet, graag bevestiging, daar ik mijn ziekenvervoer moet inlichten!!! Kom wel vanuit De Panne!!

    • Volgens mij waren alle consultaties afgelast.. Indien die wel doorgaat zou je van je dokter zelf op de hoogte worden gebracht. Maar aangezien het om een ct scan gaat ga ik ervan uit dat dit wss zal worden uitgesteld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in