Na het weekend was er al een sterke toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in Oostende. Gisteren kwamen er nog eens 18 nieuwe gevallen op één dag bij dat maakt dat er in Oostende nu 77 mensen besmet zijn met het coronavirus. Dat is een stijging met 30 procent op één dag.

Oostende heeft de situatie heel lang onder controle gehad maar nu blijkt de situatie iedere dag toch wat slechter te worden. Op maandag 12 oktober waren er 59 gevallen, vandaag is dat getal al opgelopen tot 77 bevestigde gevallen van besmetting met corona.

Het valt ook op dat het percentage van positieve testen die wordt afgenomen in het triagecentrum blijft stijgen eerst was ongeveer 4 % van de testen positief. Ondertussen is dat percentage al opgelopen tot 10 %. Er zijn ook meer en meer vragen over de werking van de app. Zo is er een mevrouw in Oostende haar echtgenoot heeft positief getest en ze hebben beiden de app geïnstalleerd maar ze werden niet gecontacteerd door de contacttracers. De man werd op vrijdag getest en tot op heden werd nog niets ondernomen.

Voor de komende dagen wordt verwacht dat de stijging minder snel zal zijn. Het blijft van groot belang om de maatregelen te blijven respecteren.

Wil jij als eerst op de hoogte blijven van alles wat in Oostende gebeurt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in