In het woonzorgcentrum Lacourt zijn tenminste drie bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Het zijn de eerste gevallen die in het WZC zijn vastgesteld. Het stadsbestuur zal alle mogelijke maatregelen nemen om de verdere verspreiding van het virus zo veel mogelijk tegen te gaan.

Zaterdag werd officieel bevestigd dat er bij tenminste drie bewoners in het woonzorgcentrum Lacourt, dat in de Rode-Kruisstraat in Oostende gelegen is, een besmetting met het coronavirus werd vastgesteld. De drie personen ondergingen een test nadat ze symptomen vertoonden die mogelijk op een besmetting konden wijzen.

De drie personen werden zodra de symptomen opdoken op hun kamer geïsoleerd. Alle drie de bewoners verblijven in de afdeling Spilliaert, dat is een afdeling speciaal voor mensen die lijden aan dementie. Het zijn de eerste besmettingen die in het centrum opdoken.

Familie werd gecontacteerd

De stad, die verantwoordelijk is voor het woonzorgcentrum, heeft contact opgenomen met de familie van de bewoners die zich in deze afdeling bevinden. Ook al het personeel dat de afgelopen dagen gewerkt heeft in die afdeling werd op de hoogte gebracht. Alle bewoners die zich in die afdeling bevinden zullen in de komende dagen getest worden op het coronavirus. Dat zal eveneens gebeuren voor alle personeelsleden.

Op de afdeling Spilliaert verblijven 42 bewoners en die afdeling zal volledig afgesloten worden van de rest van het WZC. De bewoners zullen ook zoveel mogelijk op hun eigen kamer moeten blijven. De afdeling zal een aantal aanpassingen ondergaan zodat bewoners geen toegang hebben tot andere delen van het gebouw.

De stad zal ook extra personeel inzetten om deze periode zo goed mogelijk door te komen. Er zal nu ook extra materiaal voorzien worden zodat het personeel optimaal beschermd is tegen het virus. De werking van het WZC wordt ook aangepast zodat personeel niet op verschillende afdelingen moet zijn.

In de komende dagen zal blijken hoeveel mensen in het WZC besmet zijn, Lacourt wordt beheerd door Stad Oostende en in totaal verblijven er 150 mensen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in