In woonzorgcentrum Boarebreker hebben deze week twee bewoners positief getest op Covid19. Stad Oostende volgt ook hier het protocol en zal als voorzorgsmaatregel de afdeling volledig afsluiten van de rest van het woonzorgcentrum. Beide bewoners werden overgebracht naar het ziekenhuis, zaterdag 9 mei worden alle bewoners van het WZC opnieuw getest om eventuele bijkomende besmettingen op te sporen.

Deze week werd bij twee bewoners van woonzorgcentrum Boarebreker in Oostende besmetting met het coronavirus vastgesteld. De eerste persoon werd eerder al in het ziekenhuis opgenomen, na een tweede positief testresultaat donderdagavond volgde ook voor deze bewoner vrijdagnamiddag een ziekenhuisopname. Het gaat om de eerste bevestigde besmettingen in woonzorgcentrum Boarebreker.

Aangepaste werking

Als voorzorgsmaatregel werd vrijdag in samenspraak met de verantwoordelijke arts beslist om alle bewoners van afdeling Zeebries – waar beide bewoners verbleven – voorlopig in afzondering te houden op hun kamer. Alle richtlijnen inzake vermoedelijke besmetting met het coronavirus worden geactiveerd en het personeel werkt onder maximale bescherming. Er wordt extra personeel ingezet, zowel overdag als ’s nachts om deze moeilijke periode voor de bewoners op een zo goed mogelijke manier te kunnen overbruggen. Het personeel is uitgerust met alle nodige beschermingsmaterialen.

De werking van het woonzorgcentrum wordt ook aangepast zodat medewerkers tijdens hun shift niet meer op de verschillende andere afdelingen langs moeten gaan. Stad Oostende volgt hiervoor nauw het draaiboek op van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Stad Oostende nam contact op met alle betrokken familieleden en/of mantelzorgers van de bewoners uit de afdeling Zeebries.

Bijkomende test

Alle 24 bewoners uit de afdeling Zeebries zullen zaterdag opnieuw getest worden op het virus, zodat er een goed zicht komt op eventuele bijkomende besmettingen en verdere maatregelen. Dit alles gebeurt in nauw overleg en samenwerking met de coördinerend en raadgevend arts (CRA) van het woonzorgcentrum, met de Huisartsenkring Oostende-Bredene en met een klinisch laboratorium.

 Wzc Boarebreker is één van de twee woonzorgcentra die door Stad Oostende worden beheerd, naast WZC A. Lacourt. Ook in WZC Lacourt worden vanaf nu op regelmatige basis alle bewoners getest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in