Na een paar weken waarin het aantal besmettingen in Oostende afnam, zien we sinds begin deze week opnieuw een stijging. De cijfers die dagelijks door Sciensano gepubliceerd worden stijgen opnieuw sinds het weekend. In de ziekenhuizen in Oostende is er nog geen stijging te merken.

Dit weekend hadden we volgens Sciensano 140 vastgestelde besmettingen met corona in Oostende, nu drie dagen later is dat cijfer al gestegen tot 157. Volgens burgemeester Tommelein heeft dat vooral te maken met het feit dat mensen niet langer de regels respecteren. Vooral het verplichte telewerken wordt door veel bedrijven niet langer gerespecteerd.

Daarnaast zien we ook een stijging in het aantal leerlingen dat besmet raakt met het virus. Oostende volgt dus de nationale trend waarbij het aantal besmettingen met corona opnieuw toeneemt.

Opgenomen patiënten in ziekenhuizen blijft nog dalen

In het AZ Damiaan blijft het aantal opgenomen patiënten wel nog verder dalen. Momenteel zijn er 17 coronapositieve patiënten gehospitaliseerd in het AZ Damiaan, waarvan 4 patiënten op de dienst Intensieve zorgen.

Dit is de situatie van 16 maart om 08.30 uur.

Situatie Covid 19 In Az Damiaan 20210316

1 REACTIE

  1. Doe normaal ( telewerk en scholen ) Wij behoren bij de wereldtop als globalistisch transitland en het virus met al zijn varianten komt daardoor in vlagen van overal. Als wij nu allemaal voor twee maanden in de kelder kruipen met water en brood . Bij de eerste beste versoepelingen liggen er terug, vier patiënten op de dienst Intensieve zorgen. Smijt alle maatregelingen overboord. En laat dit verschrikkelijk virus uitwaaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in