De NMBS heeft vandaag een oproep gedaan om dit weekend niet met de trein af te zakken naar de kust. De woordvoerder van de NMBS vraagt om te kiezen voor rustigere bestemmingen. Het is dit weekend het laatste weekend dat de raamregel nog in voege is en daarmee is de capaciteit van de treinen richting kust nog altijd gehalveerd.

Nog tot 1 mei geldt in de treinen die in de richting van de kust sporen de raamregel, er is wel een uitzondering voor kinderen jonger dan 12 jaar. Er wordt verwacht dat er dit weekend vrij veel volk naar de kust zal komen en dat kan door de halvering van de capaciteit van de treinen problemen opleveren.

De NMBS neemt dan ook een aantal maatregelen zoals de toegang tot de perrons verbieden als het te druk zou worden. Er zullen meer dan 300 agenten van Securail ingezet worden om de situatie onder controle te houden. De NMBS vraagt dan ook dat mensen de app gebruiken om te checken hoe druk het zal worden op de trein die ze willen nemen.

Er wordt ook gevraagd om geen fietsen mee te nemen en om het eten en drinken aan boord van de trein zoveel mogelijk te beperken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in