Vandaag heeft het federale crisiscentrum een aantal maatregelen verder verduidelijkt, een aantal maatregelen werden aangepast. Vanaf nu mag je wel gebruiken van een skate, gezinnen met kinderen onder de vijf mogen met de wagen naar een park of bos in de buurt.

Gezinnen met kinderen tot en met 5 jaar mogen nu met de auto rijden voor recreatieve doeleinden. Zij kunnen nu een beperkte verplaatsing kunnen maken tot aan een park om daar te gaan fietsen of wandelen. Het is wel belangrijk dat de afstand die je met de wagen aflegt zeer beperkt blijft.

Vanaf vandaag mag je nu naast wandelen, fietsen of lopen ook gebruik maken van rijwielen (inclusief de elektrische fiets) en niet gemotoriseerde voortbewegingstoestellen. In mensentaal betekent het dat je mag skaten, steppen en rollerbladen.

Zonnebaden in park of op het strand blijft verboden

In de richtlijn staat dat je permanent in beweging moet zijn, het blijft dus verboden om in een park, bosje of op het strand te gaan neerzitten. Picknicken en zonnebaden blijft ook verboden. In deze stelling is uitrusten op een bank dus nog steeds verboden en kan je dat een boete opleveren.

Er wordt wel gevraagd om rekening te houden met mensen die zwanger zijn of met oudere mensen.

6 REACTIES

  1. allee as je nu efkes als invalide of als ouwe mens wil rusten alvorens verder te stappen op een sukkel stapje
    dan moet ge stoel geld betalen of wa wat een simpel onozele situatie isme dat , Kwaad Boos , kzal dan maar binnen blijven zeker he , alsof wij poudjes en invaliden geen buiten lucht en zon licht nodig hebben

    • Volledig gelijk met andere woorden belachelijk 5 min rusten kan nie dus conclusie als geen 2 km aan en stuk kan wandelen in je kot daar stijf kom ??????,

  2. Iedereen mag buiten, invaliden en ouderen ook, rollator verplaatsing mag, mensen met krukken ook, maw minder mobiele mensen mogen niet buiten, zij zijn vlugger uitgeput en mogen niet op een bankje bekomen, blijven bewegen of 250€ betalen om op een met meeuwen of vergroende bank te zitten vol kaka. Shame aan de openbare blauwe diensten,,hopelijk zitten jullie niet spoedig in rolwagen of rollator.

  3. Idd belachelijk, ik ben een karpervisser en dat mag ook niet, we zitten wel 10 meter van elkaar. Dus de oudjes mogen niks niet meer behalve betalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in