De slechte cijfers van het aantal coronabesmettingen hebben onze regering ertoe verplicht om nieuwe maatregelen te nemen. Het Overlegcomité heeft vannacht beslist over een aantal strengere maatregelen. Dit zijn ze: 

  • Geen publiek meer bij alle professionele competitiesporten. Tot nu toe mochten er bij sportevenementen 200 toeschouwers binnen en 400 buiten aanwezig zijn.
  • Amateursporten boven 18 jaar gaan niet meer door. 
  • In theaters, bioscopen en concertzalen mogen niet meer dan 200 toeschouwers tegelijk aanwezig zijn. In bioscopen moeten er twee zitjes tussen elke groep. Uitzonderingen voor grote zalen zoals het Sportpaleis of de Koningin Elisabethzaal zullen niet langer toegestaan worden. Toeschouwers moeten ook op 1,5 meter zitten. 
  • Bij de oudere jaren van de jeugdbewegingen zijn binnenactiviteiten niet langer toegestaan. Iedereen moet ook een mondmasker dragen. Ook overnachtingen zijn voortaan verboden.
  • De pretparken gaan dicht, dierentuinen blijven open voor het buitengedeelte.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden voor de komende maand, tot 19 november dus. “Maar het zijn niet die regels die het virus verslaan. Het is een ploeg van 11 miljoen Belgen die dat moeten doen.”

Als eerste op de hoogte van alles wat in Oostende gebeurt?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in