Gisteren werd in Oostende een triest record gevestigd. Op één dag tijd werden meer dan 40 mensen die naar het triagecentrum in Oostende waren afgezakt positief getest op het coronavirus. Nooit werden er meer mensen positief getest op één dag in Oostende. Naast de positieve testen in het triagecentrum zijn er ook nog de testen die in ziekenhuizen en bij dokters gebeuren. Het aantal ligt dus nog hoger.

We hebben lang de dans kunnen ontspringen in Oostende maar nu stijgt het aantal besmettingen met het coronavirus in sneltempo. In de cijfers die op Sciensano beschikbaar zijn, zijn de laatste gegevens nog niet verwerkt. We zullen de cijfers in de komende dagen zien stijgen.

Stad Oostende heeft al heel wat maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Alle evenementen werden geannuleerd en burgemeester Tommelein verwacht dat er in de komende dagen nog extra maatregelen genomen zullen worden.

De politie van Oostende schreef al verschillende processen-verbaal uit voor het niet naleven van de nachtklok. Bij iedere overtreding wordt er nu een PV opgesteld.

Heb jij nieuws voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in