Al weken zijn de cijfers van het aantal besmettingen met het coronavirus onder controle. We liggen een stuk achter op het nationale gemiddelde, sinds de reddersfuif was het aantal gevallen gestaag verder aan het dalen. Gisteren werd die trend opeens doorbroken, maar liefst 14 mensen testten gisteren positief op het virus.

De veertien mensen die gisteren positief getest hebben zijn enkel de mensen die in het triagecentrum langs geweest zijn. Die 14 besmettingen zijn het hoogst aantal besmettingen per dag in Oostende sinds de uitbraak van corona. Het is nu nog wachten op de controletoren die de cijfers binnenkrijgt van andere testlocaties zoals huisartsen en ziekenhuizen.

Er wordt dus verwacht dat het cijfer van 14 nog verder zal oplopen. Ook in verschillende sportclubs werden mensen besmet met het virus.

Voor de oktoberoor heeft dit geen gevolgen volgens Bart Tommelein, de oktoberfoor is coronaproof georganiseerd en de Nationale Veiligheidsraad heeft geen extra maatregelen genomen.

1 REACTIE

  1. Geen gevolgen voor de foor? Vraag is of de foorvierders zich corona vrij kunnen gedragen.
    Moeten we nu hopen op een weggeregende foor en bar slecht weer?
    Laten doorgaan is gemakkelijker dan verbieden, toch? De gevolgen door een coronaexplosie neem je er dan maar bij.
    Als er geen gevolgen zijn heeft men ofwel lef ofwel geluk gehad, anders: politieke verantwoordelijkheid, maar ook dat is ver te zoeken (zie MDB e.a.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in