Het is vandaag opnieuw een prachtige lentedag in Oostende, het zonnetje lokt veel volk naar Oostende. Door de onverwachte toestroom van veel toeristen moest de stad extra stewards en politiemensen inzetten om het de drukte in goede banen te kunnen leiden. Tommelein is niet opgezet met de vele toeristen die met de trein naar Oostende komen.

Vorig jaar kreeg iedere Belg gratis tickets voor een aantal treinreizen en die zorgen ervoor dat er nu meer volk dan anders naar Oostende komt. De burgemeester had al aangehaald dat hij het onverantwoord vindt dat die tickets nu gebruikt kunnen worden. Hij blijft hameren op een betere samenwerking met de NMBS om dergelijke onvoorziene drukte beter op te kunnen vangen in de stad.

Vandaag is er op de parkings die voor wagens voorzien zijn geen grote drukte, daardoor kan de burgemeester afleiden dat het merendeel van het volk met de trein naar Oostende is gekomen. Een aanmeldingssysteem zou het probleem van onvoorziene drukte in de stad kunnen verminderen en daarvoor kijkt de burgemeester richting NMBS.

Nu er geen enkele horecazaak open is zorgt dat niet alleen voor veel volk in de stad, er zijn ook onvoldoende toiletten open in de stad. Dat zorgt opnieuw voor lange wachtrijen aan elk beschikbaar toilet in Oostende

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en buitenshuis

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in