Dat het druk was in Oostende vandaag, dat is een understatement van jewelste. Het was te vergelijken met een topdag in de Paasvakantie zoveel volk werd er gelokt door het mooie weer en bij gebrek aan alternatieven. Met de trein alleen kwamen vandaag meer dan 10.000 mensen naar Oostende.

Naast alle treinreizigers kwam er ook veel volk met de auto naar Oostende. Alle parkings in Oostende waren volzet en daarop vroeg de politie van Oostende om niet meer naar Oostende te komen met de wagen. Bij het binnenrijden van Oostende was het op een bepaald ogenblik meer dan een halfuur aanschuiven tot aan het Kennedy-rondpunt.

De burgemeester riep kort na de middag dan ook op om niet meer naar Oostende af te zakken. Op dat ogenblik kleurde de kustbarometer al oranje wat betekent dat het heel erg druk was in Oostende. Vooral in het centrum en op de Zeedijk was het op de koppen lopen.

Paar incidenten

Een team van stewards moest de grote volkstoeloop in goede banen leiden maar hier en daar kwam het tot een incident met toeristen die geen gehoord wilden geven aan de instructies van de stewards. Er is ook een incident geweest waarbij een steward fysiek aangevallen werd, gelukkig zonder zware medische gevolgen.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, staand en buitenshuis

Groot tekort aan toiletten

Doordat de horeca nog altijd gesloten is en dit in combinatie met een paar gesloten openbare toiletten was er een groot tekort aan toiletten voor de grote stroom toeristen. Er wordt nagedacht als er meer toiletten kunnen geplaatst want zelfs voor een werftoilet stond er veel volk te wachten, wat bovendien ook niet zo hygiënisch is.

Kan een afbeelding zijn van één of meer mensen, staande mensen, buitenshuis en , met de tekst RA0S S ooral toiletten zijn een probleem nu de horeca gesloten is

Uitstroom verliep vrij vlot

Bij het verlaten van Oostende verliep het iets gemakkelijker. De treinreizigers moesten buiten het station in een rij wachten tot ze toelating kregen om op één van de vertrekkende treinen in te stappen. Burgemeester Tommelein liet weten dat er morgen nog extra mensen zullen worden ingezet via het stadsteam.

Kan een afbeelding zijn van buitenshuis

Qua mobiliteit zal er ook een nieuwe regeling worden getroffen zo zal het verkeer bij verzadiging van de parkings afgeleid worden van het Kennedy-rondpunt tot aan de NMBS-parking. Tommelein herhaalt zijn oproep om niet massaal naar de stad en het centrum van de stad af te zakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in