Eerst werd gezegd dat kapsalons open mochten blijven tijdens het weekend als op afspraak zouden werken. Van die beslissing wordt nu teruggekomen, vanaf nu mag je enkel nog tijdens de week en op afspraak naar de kapper.

Wie vanmiddag in de buurt van Petit-Paris liep kon er niet naast kijken, bijna alle kapperszaken waren geopend. Er zijn er ondertussen een tiental dicht bij elkaar in de buurt, nu werd uiteindelijk beslist dat zij ook moeten sluiten tijdens de weekends.

Er was vandaag heel wat onduidelijkheid over kapperszaken. Het crisiscentrum van Binnenlandse zaken verduidelijkte vandaag dat ook kapperszaken en schoonheidssalons in het weekend de deuren moeten sluiten. In de week kunnen deze zaken wel openen, maar enkel op afspraak of bij iemand thuis. Zo blijft het contact één op één. Dit zal de komende dagen ook gehandhaafd worden.

Ook rond sport bestond er wat onduidelijkheid: alle georganiseerde sportevenementen, wedstrijden en groepstrainingen zijn verboden tot en met drie april. Alle sportclubs moeten hun werking hier op af stemmen. Maar ook buiten die officiële clubs en verenigingen in groep gaan sporten (bv. officieuze fietsclubjes) is niet toegelaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in