Morgen mogen de winkels terug open, wel mits het naleven van de vooropgestelde coronamaatregelen. Voor Oostende wordt het opnieuw een echte test, zal het opnieuw heel erg druk worden in het centrum en op de Zeedijk? Dit weekend moest de strekdam op zaterdag al afgesloten worden omwille van de grote massa volk die op wandel was.

Burgemeester Tommelein is ervan overtuigd dat er tijdens het kerstverlof veel volk naar Oostende zal afzakken maar hij denkt wel dat Oostende klaar is om al dat volk op te vangen. Er werd een winterteam aangesteld en die moeten alles in goede banen leiden. Het stadsbestuur werkt volgens de burgemeester wel al even aan het plan.

Wekelijks is er een bijeenkomst van de veiligheidscel en die heeft geholpen met de heropening van de winkels. We hebben deze zomer veel geleerd over hoe we de dingen het best kunnen organiseren. Vanaf dinsdag gaan we opnieuw tellen hoeveel volk er in de winkelstraten loopt.

Het winterteam zal te zien zijn in de winkelstraten, de Zeedijk en op de Strekdammen. Zij moeten de winkeliers ook ondersteunen om de juiste maatregelen toe te passen. De politie van Oostende kan dit niet meer aan en daarom is dit team er ter ondersteuning.

Massa toeristen met de trein

Tommelein vraagt ook steun aan de overheid. Er komen veel mensen met de trein naar Oostende en wij moeten het hier in Oostende dan maar oplossen. De NMBS kan de orde zelf niet handhaven in Oostende omdat er geen spoorwegpolitie is, daar moet dringend iets aan gedaan worden.

Toeristen blijven welkom maar door corona moeten we voorzichtig zijn dat hebben Brugge en Brussel ons geleerd. We zullen zorgen voor evenementen die gespreid over de stad georganiseerd zullen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in