Zonet kregen we ook een overzicht binnen van de toestand in het Serruysziekenhuis in Oostende. Het aantal patiënten neemt daar in tegenstelling tot AZ Damiaan wel verder toe, triest nieuws is ook dat er een kind in het ziekenhuis ligt die besmet is met het coronavirus.

Op D 15, dat is de afdeling waarop patiënten worden opgenomen en verblijven tot er zekerheid is dat ze positief zijn, vandaag zijn er 8 patiënten die op deze afdeling verblijven en die nog niet zeker zijn als ze wel of niet besmet zijn met het virus.

Op DZ 8, dat is de afdeling waarop alle positieve COVID 19 patiënten verblijven , nu zijn er 25 patiënten gehospitaliseerd op deze afdeling.

Pediatrie is de afdeling waarop kinderen worden opgevangen, momenteel verblijft daar één kind die gehospitaliseerd is met het virus .

IZ zijn de intensieve zorgen, waarop de patiëntende erge gevallen moeten beademd worden , nu zijn er 4 patienten. Van die vier patiënten zijn er drie die beademend moeten worden.

En dan zag je vanmiddag dit op de Zeedijk, dit moet voor alle mensen die zich keihard inzetten om het virus de baas te kunnen een kaakslag zijn…

13 REACTIES

  1. En dan krijg je nog serieus onder je voeten als je 2 idiote vrouwen vraagt of ze niet weten wat 1,5 meter afstand is! Ik heb die zelfs 2 keer moeten ontwijken en dan was t nog van blijf in je kot als je daarover begint te zagen.

  2. Ja, ik heb zelf ook de fout gemaakt. Na een essentiële verplaatsing dacht ik, ik keer even met de fiets via de dijk naar huis terug. Amai, ik wist niet wat ik zag. Zoveel volk. De afstand werd wel gerespecteerd dat wel. Al is dat met zoveel volk wel heel moeilijk. Nu Amerikaanse wetenschappers zeggen dat via spreken en ademen je het ook zou kunnen verspreiden lijkt me aan de andere kant toch ook enige voorzichtigheid geboden. Ik ga het in elk geval niet meer doen. Hopelijk komen anderen ook tot die conclusie.

  3. Tegen sommige mensen moet je echt zeggen dat ze afstand moeten houden dit zijn echt mensen die het gevaar zelf opzoeken, krijg foto’s binnen uit Spanje Benidorm daar ziet je niemand op de dijk trouwens verboden en er word 2- maal gedesinfecteerd…!!

  4. Je zag in het weekend dat rond de banken linten waren. Is dat nu ook zo? En die tweedeverblijvers, willen dan nog hun geld terug. Je moet maar durven. We zijn goed op weg, maar ga NIET naar Oostende. Waar is hun verstand zeg.

  5. Missch zijn dit inwoners van de badstad die een gezonde wandeling maken met nodige afstand tussen een gezin / vreemde mensen .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in