Stad Oostende bereidt zich volop voor op de exitstrategie die de Nationale Veiligheidsraad gisteren bekend maakte. Het gaat onder meer over de verspreiding van mondmaskers en de heropening van winkels na 11 mei. Evenementen in juni kunnen niet doorgaan.

Deze ochtend hield het College van Burgemeester en Schepenen een extra zitting via videoconferentie om de exitstrategie van de Nationale Veiligheidsraad te bespreken. Tijdens die vergadering werd de impact van de toekomstige maatregelen op Oostende besproken.

Mondmasker voor iedereen
Nu de maatregelen de komende weken stelselmatig zullen versoepeld worden, besliste de Nationale Veiligheidsraad dat mondmaskers een belangrijke rol zullen spelen. In de openbare ruimte zal worden aangeraden om zo veel mogelijk een mondmasker te dragen. In de scholen en op het openbaar vervoer wordt dat zelf verplicht. Stad Oostende plaatste de voorbije weken al verschillende bestellingen van professionele mondmaskers, in de eerste plaats voor zorgverleners en andere mensen die in de frontlinie werken.

Vanaf dit weekend neemt de stad ook het initiatief om samen met vrijwilligers en verenigingen een grootschalige actie op poten te zetten om zelf stoffen mondmaskers te maken. Het is de ambitie om zo snel mogelijk voldoende mondmaskers beschikbaar te hebben voor de volledige bevolking van Oostende.

 Wie hieraan wil meehelpen door te naaien, textiel te knippen of te wassen, materiaal af te halen of te leveren,… kan zich vanaf nu registreren via www.oostende.be/mondmaskers. Ook de bijna 200 Oostendenaren die zich eerder al registreerden via ‘Oostende Helpt’ zullen binnenkort gecontacteerd worden. De stad coördineert alles via de ontmoetingscentra en staat garant dat de productie van de mondmaskers op een veilige manier verloopt, en dat de maskers conform de richtlijnen van FOD Volksgezondheid gemaakt worden. Stad Oostende vertrouwt erop dat door de solidariteit van burgers en verenigingen er snel een grote voorraad mondmaskers zal zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in