De woonzorgcentra blijven gelukkig wel gespaard maar de opnames in de ziekenhuizen stijgen opnieuw. In het vaccinatiecentrum Kursaal kregen intussen bijna 4.300 mensen een vaccin. De afgelopen week werden er in Oostende 250 besmettingen met Covid-19 vastgesteld.

Dat is een stijging van 33,69%. Relatief waren er in Oostende ongeveer 349 besmettingen per 100.000 inwoners. Ongeveer 13% van die nieuwe besmettingen vond plaats bij 65-plussers (33). In de weekcijfers valt vooral het grote aandeel besmette 20- tot 50-jarigen op (112). Het aantal besmettingen bij de Oostendenaars jonger dan 20 bleef stabiel (80). Ook de positiviteitsratio is opnieuw gestegen en blijft hoog: afgelopen week werden in het testcentrum 1.258 coronatesten afgelegd, waarvan 168 (ofwel 13,4%) een positief testresultaat opleverden. Net als in de rest van het land stijgen de cijfers dus ook in Oostende.

Woonzorgcentra, ziekenhuizen en scholen

In de Oostendse woonzorgcentra kwamen er voor de vierde week op rij opnieuw geen nieuwe besmettingen bij. In AZ Damiaan worden momenteel 24 patiënten met COVID-19 verzorgd van wie er 4 intensieve zorgen krijgen. In campus Serruys van het AZ Sint-Jan worden 8 patiënten behandeld na besmetting met het coronavirus waarvan 1 op de afdeling Intensieve Zorgen. Het revalidatieziekenhuis BZIO heeft 1 patiënt met corona. Ook in de scholen waren er de laatste weken heel wat besmettingen. Door de verlengde paasvakantie zijn de scholen vanaf deze week gesloten en dat voor een periode van 3 weken.

Wil jij jouw bedrijf of product voor heel Oostende promoten? Klik hier voor meer info!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in