In de afgelopen dagen werden er veel testen uitgevoerd in drie instellingen in Oostende. Nu blijkt dat er in woonzorgcentrum A. Lacourt 44 mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus. Het gaat om 30 bewoners en 14 medewerkers die besmet zijn geraakt. Er zijn ondertussen ook al drie bewoners overleden aan het virus.

Bij de nieuwe testen die werden uitgevoerd blijkt dus dat er veel meer mensen besmet zijn dan eerst werd vastgesteld. Er zijn 30 bewoners besmet geraakt en daarvan zijn er vijf naar het ziekenhuis gebracht. Drie mensen overleden ondertussen al aan het virus.

Het totaal aantal besmettingen kan nog een stuk hoger liggen want er wordt momenteel nog gewacht op de uitslag van de testen van twee andere afdelingen. Een van die afdelingen was al in isolatie geplaatst en alles wordt in het werk gesteld om het virus niet verder te verspreiden.

Er was al een eindje geen bezoek meer mogelijk in het woonzorgcentrum en dat zal ook nog een tijdje zo blijven. Donderdag komt er hulp van Defensie om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in