Sinds enkele dagen is Oostende in de ban van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. In dat kader werden er de laatste dagen heel wat testen afgenomen in zorginstellingen, appartementsgebouwen en bij personeel. Heel wat testen gebeuren preventief maar het is zo goed als zeker dat er nieuwe besmettingen op zullen duiken.

Het was gisteren ook opvallen druk bij het triagecentrum in Oostende. Er kwamen gisteren meer dan 200 mensen opdagen om getest te worden, het is dus afwachten hoe de resultaten van die testen zullen zijn. De coronacijfers zijn in Oostende in iets meer dan een week verdubbeld als we kijken naar het aantal besmettingen per 14 dagen. Een tiental dagen geleden hadden we iets meer dan 90 besmettingen per 14 dagen.

Vandaag zitten we al aan 218 besmettingen en die zijn vooral opgetekend in de woonzorgcentra: Lacourt en Monica en bij het revalidatiecentrum BZIO (de IMBO in de volksmond). Stad Oostende bekijkt momenteel wat ze nog meer kan doen tegen het stijgend aantal besmettingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in