Als je vanmorgen de cijfers van Sciensano bekijkt dan lijkt er in Oostende geen probleem. Het aantal besmettingen met corona in de laatste 14 dagen blijft er namelijk stabiel op 97 gedetecteerde gevallen. Burgemeester Tommelein liet ons vanmorgen weten dat er gisteren in het triagecentrum alleen al, 27 besmettingen werden vastgesteld.

Ook in Oostende gaat het de laatste dagen de foute kant op qua besmettingen met het coronavirus. Volledige cijfers van gisteren zijn er nog niet maar enkel en alleen in het triagecentrum. Als de huisarts vermoedt dat je corona (Covid-19) hebt, zal hij of zij jou testen of je doorverwijzen naar het triagecentrum.

Daarnaast zijn er ook nog de besmettingen die vastgesteld worden in de ziekenhuizen en daar zijn nog geen cijfers beschikbaar. Burgemeester Tommelein bevestigt dat de situatie nu ernstig is en dat we moeten afwachten welke maatregelen er extra genomen zullen worden. Er is vandaag een overlegcomité voorzien en het is wachten op de nationale maatregelen die genomen zullen worden. Daarna zal beslist worden welke aanvullende maatregelen genomen moeten worden.

Heb jij nieuws voor ons?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in