Vanavond heeft de nationale veiligheidsraad een persconferentie gehouden, daarop werd bekend gemaakt dat de huidige maatregelen tot en met 3 mei verlengd zullen worden. Er zullen wel een aantal maatregelen lichtjes versoepeld worden, zo mogen tuincentra en doe-het-zelf zaken opnieuw openen.

Volgende week wordt opnieuw een veiligheidsraad georganiseerd waarop bekeken zal worden wanneer scholen terug geopend kunnen worden. Belangrijk is wel dat er nu al werd aangekondigd dat er geen massa-evenementen kunnen plaatsvinden tot en met 31 augustus.

Over wat een massa-evenement is bestaat nog discussie. De regel is dat op elk evenement waar de afstand van anderhalve meter niet gerespecteerd kan worden niet mag doorgaan

Voor Oostende betekent dit dat de Paulusfeesten, Theater aan Zee, Ostende koerse en Ostend Beach niet zullen kunnen doorgaan op de voorziene datums. Het lijkt dan ook onwaarschijnlijk dat ze in 2020 georganiseerd kunnen worden. Daarnaast zijn er nog tal van andere evenementen die niet zullen kunnen doorgaan, voor het Kursaal in Oostende zal het een rustige zomer worden.

Of we naar het strand zullen mogen gaan en onder welke omstandigheden dat is nog niet duidelijk. Voor de beachbars die in de zomer op het strand staan moeten we nog afwachten of ze zullen openen en o welke manier. Wat wel zeker is dat is dat we geen Q-sunset concerten zullen zien.

Over de horeca is er nog geen beslissing genomen maar het ziet er niet naar uit dat deze snel terug zullen openen. Hoe we de grote vakantie zullen beleven is momenteel ook nog niet duidelijk, op reis naar het buitenland vertrekken zal niet evident zijn. Dit zou een opportuniteit kunnen zijn voor het toerisme in eigen land maar ook daarvoor is het nog veel te vroeg.

10 REACTIES

 1. Is er al enige versoepeling in zicht voor de tweedeverblijvers.?
  Zij zullen toch wel als eerste toegelaten worden, boven het toelaten van het algemene toerisme.

 2. Alle nieuwe maatregelen die men hier wil toepassen lopen vierkant, de ene wil het zo.en een andere wil het op een andere manier, wie begrijpt het nog, belachelijke regering met de eerste minister op kop, ze had beter eerst een cursus Nederlands gevolgd… 😉

 3. Zo jammer 🙁
  Wij komen elk jaar een weekje nr zee tijdens de paulusfeesten, we hebben onze plek zoals altijd al gereserveerd. We eten niet of we komen dit jaar, het ziet er op dit moment niet hoopvol uit
  Groeten
  Paulus❤️enOostende liefhebber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in