Voor het eerst in enkele maanden is er in het AZ Damiaan geen enkele patiënt meer, die besmet is met het coronavirus. Sinds begin maart werden er in het ziekenhuis mensen gehospitaliseerd die besmet waren met het coronavirus, maar dat is momenteel niet langer het geval. Een grote stap vooruit dus!

Een lichtpuntje na maanden…Voor het eerst sinds half maart zijn er geen gehospitaliseerde bevestigde COVID-patiënten in het AZ Damiaan in Oostende. Dat is een opsteker voor iedereen die de voorbije maanden het beste van zichzelf gaf om deze crisis te bezweren. Het AZ Damiaan bereikt hiermee een belangrijke mijlpaal.

In totaal heeft het AZ Damiaan sinds het begin van de crisis 149 coronapositieve patiënten opgenomen. 120 gehospitaliseerde coronapositieve patiënten konden ons ziekenhuis intussen verlaten en 2 patiënten werden getransfereerd naar andere ziekenhuizen.

Helaas vallen er ook 27 overleden coronapositieve patiënten te betreuren, waarbij wij onze oprechte deelneming betuigen aan de naasten. Het ziekenhuis wil zijn medewerkers heel hard bedanken en hen een hart onder de riem steken voor de vele inspanningen die in die periode werden geleverd.

Uiteraard blijft de COVID-afdeling wel operationeel want het coronavirus is zeker nog actief en het opvolgen van alle aanbevelingen blijft letterlijk levensbelangrijk.

Een lichtpuntje na maanden…Voor het eerst sinds half maart hebben we geen gehospitaliseerde bevestigde…

Geplaatst door Az Damiaan Oostende op Vrijdag 12 juni 2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in