Sciensano heeft ook vandaag opnieuw zijn wijze aangepast waarop de cijfers worden gepresenteerd. Om het alarmpeil te bereiken van 20 besmettingen op 100.000 inwoners wordt opnieuw het weekgemiddelde genomen, gisteren was dat nog het tweewekelijks gemiddelde. Door deze nieuwe vorm van bereken en doordat nieuwe besmettingen in Oostende uitblijven zakt het aantal besmettingen in de laatste 7 dagen tot twee.

De grootste verklaring voor de daling in de cijfers, is dat de families die eerder besmet raakten, nu uit de cijfers zijn verdwenen. Door goeie opsporing en het opvolgen van de quarantaine-maatregelen kon daar een verdere verspreiding gestopt worden. Vorige week kleurden de cijfers van buurtgemeentes Gistel en Oudenburg ook bloedrood ook daar lijkt de situatie nu opnieuw onder controle en is het niveau opnieuw tot onder de alarmdrempel gedaald.

Voorlopig gaat alles goed in Oostende en zijn de cijfers tegen de nationale trend in zeer goed. Het goed opvolgen van de mondmaskerplicht en het respecteren van afstand zijn hiervoor van groot belang. Laat ons hopen dat het ook tijdens de komende warme periode lukt om dezelfde cijfers te behouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in