Vanavond liet burgemeester Tommelein weten dat er in het Serruys-ziekenhuis in Oostende een uitbraak is van het coronavirus. Er werd op de dienst Geriatrie een ernstige uitbraak vastgesteld 27 mensen raakten besmet en de hele vleugel werd afgesloten. Onder de mensen die besmet getest hebben zitten ook personeelsleden.

Vandaag kwam aan het licht dat er een grote uitbraak is vastgesteld in de dienst Geriatrie van het Serruys-ziekenhuis in Oostende. De burgemeester liet weten dat de vleugel volledig werd afgesloten en dat de medewerkers die besmet zijn in quarantaine werden geplaatst.

Ze hebben de 27 patiënten in COVID unit ondergebracht , geen enkele naar intensieve.
10 personeelsleden zijn besmet en in quarantaine geplaatst samen met hun families

Het ziekenhuis is nu aan het bekijken welke maatregelen er verder genomen moeten worden en hoe een dergelijke uitbraak vermeden kan worden.

Volgens de bestaande standaardprocedures werden in overleg met de dienst Ziekenhuishygine de nodige maatregelen getroffen (o.a. isolatie en screening van patiënten en personeel, beperking bezoekregeling, beschermende maatregelen) en zal een Controle worden uitgevoerd om het juiste verloop in kaart te brengen zodat op basis hiervan corrigerende maatregelen kunnen genomen worden.

Op dit moment is de situatie onder controle en stelt het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende op al haar vestigingen alles in het werk om de verdere noodzakelijke zorg te garanderen voor zowel covid-patiënten als niet-covid patiënten.

1 REACTIE

  1. Mensen die bejaarden naar dagcentrum voeren geen handgel in de auto een maal per week krijgen ze nieuw mondmaskers hebben fysiek contact om ze in en uit te laden soms met vijf personen tegelijk tweemaal per dag zijn ook mensen besmet liggen zelf in het ziekenhuis maar bestuurder moet niet in quarantaine terwijl hij die besmette persoon heeft geholpen zelfs geen zeven dagen en dan corona test doen nee ze moeten gewoon door doen zo zal de besmettingen nog wat meer rondgaan als er niet correct wordt opgetreden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in