Vanaf vandaag gaan de eerste versoepelingen voor onder andere de bewoners van WZC De Boarebreker in. Er zijn nieuwe richtlijnen en die geven wat meer vrijheid aan de bewoners na een lange periode van ellende. Contacten binnen in het WZC met familie worden nu opnieuw mogelijk, alsook even samen met de familie naar buiten gaan.

De meeste bewoners en medewerkers van De Boarebreker hebben ondertussen hun tweede vaccin ontvangen en dat is het signaal om de maatregelen wat te lossen. In de meeste rusthuizen waar het tweede vaccin werd toegediend kunnen de bewoners sinds lang opnieuw bezoek ontvangen. Er wordt wel gewerkt met een systeem van afspraken en ondertussen werden er al heel wat afspraken vastgelegd.

Aan Focus-WTV liet Natacha Waldmann weten dat ze de richtlijnen die van het Agentschap Zorg en Gezondheid hebben ontvangen. En die richtlijnen maken het mogelijk om het bezoek opnieuw toe te laten. De rusthuizen zijn wel nog voorzichtig want ze willen er alles aandoen om mogelijke besmettingen buiten het rusthuis te houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in