Het eerste Belgische slachtoffer van de Zuid-Afrikaanse coronavariant stierf in het AZ sint-Jan campus Henri Serruys in Oostende. Het slachtoffer is een vrouw van 83 uit Oostende, ze had geen enkele reisgeschiedenis. De zus van de vrouw is eveneens besmet, die zus was ook de mantelzorger van de 83-jarige vrouw.

De zus van de vrouw woont in Oostkamp en de vrouw en haar familie worden nu onder verscherpt toezicht geplaatst. De vrouw uit Oostende overleed al op 3 januari en werd al opgenomen in het ziekenhuis half december. Omdat het staal van de vrouw uitzonderlijk besmettelijk leek, dat werd duidelijk tijdens testen in het ziekenhuis van Oostende, werd het opgestuurd naar het REGA Instituut van de KU Leuven. Daar werd via verder onderzoek vastgesteld dat het om de Zuid-Afrikaanse variant gaat.

Niet gereisd en toch besmet

Gisteren raakte al bekend dat de Zuid-Afrikaanse variant nu ook in West-Vlaanderen gevonden werd. Nu blijkt het dus om een overlijden te gaan van een vrouw die al sinds half december in het ziekenhuis verblijft. De kans is dus groot dat de variant ook in Oostende al de ronde doet.

Burgemeester Tommelein laat weten dat de familie in Oostkamp woont en dat er geen risico is voor Oostende. Er zullen geen extra maatregelen genomen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in