Vandaag mocht de eerste coronapatiënt die in het AZ in Brugge werd opgenomen het ziekenhuis opnieuw verlaten. De man vertelt het verhaal van zijn ziekte en wil iedereen waarschuwen voor de gevolgen van dit virus. Hieronder zijn verhaal

Corona, ‘een ver van me bedshow’.. Dacht ik toch, helaas is niks minder waar geworden.

Ik schrijf dit niet om compassie te krijgen, laat staan om in de belangstelling te staan, maar om jullie de ernst van te situatie beter te laten inschatten.

Op 4 maart voelde ik mij aan de zwakke kant, lichte koorts, spierpijn, droge hoest. De dag erna na ben ik naar de dokter geweest omdat het alleen maar erger werd. Diagnose een virale infectie. Aangezien ik niet in een risicogebied ben geweest en met niemand (voor zover ik weet) in aanraking ben gekomen met het Coronavirus werd ik niet getest. Uitzieken is de boodschap.

Corona, ‘een ver van me bedshow’.. Dacht ik toch, helaas is niks minder waar geworden.Ik schrijf dit niet om compassie…

Geplaatst door Matthias Van Oost op Woensdag 18 maart 2020

Na een week afzien zonder iets te kunnen eten, immense spierpijn, hoofdpijn, gemiddelde koorts van 38,5. Maar vooral droge hoestbuien die een uur aan een stuk bleven duren, waardoor ik naar adem moest happen en dus geen enkele teken van verbetering, voelde ik mij lichamelijk op.

Thuis konden ze het niet meer aanzien en hebben ze mij de woensdag naar het spoed gebracht. Daar hebben ze een foto van mijn longen genomen en een ‘Coronatest’ later mocht ik het spoed verlaten met de diagnose je zal het moeten uitzieken met Dafalgan.

De dag erna op donderdag 12 maart werd het alleen maar erger en kon ik met moeite nog iets doen. Zelf spreken was er teveel aan omdat ik direct kort van adem was en ik voelde mij uitgeput. Tot in de late namiddag ik een telefoontje kreeg van de dokter met het verdict dat ik positief heb getest op Covid-19 en dat ze op de foto’s hebben gezien dat het in me longen zit. Ik kreeg het advies om direct naar het spoed te gaan van het AZ Sint-Jan.

Er was nog niemand opgenomen met Coronavirus in het Sint-Jan (Brugge) dus was er op voorhand overleg van hoe zit dit zouden aanpakken. Er werd beslist om mij in intensive care te plaatsen voor minimum 24h gezien mijn verzwakte toestand, ademhalingsproblemen, tekenen van uitdroging, 39 graden koorts en uitputting. Eerlijk ik moest geen twee dagen extra gewacht hebben of de toekomst zag er volledig anders uit. 😌

Na 5 dagen quarantaine in een speciale kamer voor longpatiënten, antibiotica, baxters, allerlei pillen, extra zuurstof en veel rust heb ik het ziekenhuis mogen verlaten en kon ik mijn gezin terug zien, maar een knuffel geven mag helaas niet. Ik moet alle contact vermijden de komende drie weken met iedereen, omdat ik nog niet genezen ben en het wetenschappelijk niet duidelijk is hoe lang het virus nog in me lichaam blijft zitten. We zijn nu 3 weken verder, 5 kilo minder maar voel me eindelijk terug veel beter.

Ik kreeg de eervolle vermelding om als eerste Covid-19 patiënt binnen te komen in Brugge, maar ook om als eerste patiënt terug buiten te mogen gaan 🙏🏻

Persoonlijk moet ik dan denken aan de mensen die maanden, jaren moeten vechten tegen allerlei ziektes.. verschrikkelijk en veel respect.

Bedankt en veel respect aan alle verplegende mensen van A tot Z die de komende maanden een helse opdracht krijgen voorgeschoteld.

Ps. En ik was ook de eerste om grappen te maken over Corona maar laat dat aub achterwege..

-Blijf in uw kot-
Matthias

4 REACTIES

  1. Vreemd dat er niemand thuis besmet is geworden door al dat hoesten en niezen. Zijn deze mensen inmiddels getest geworden. Wel vreemd denk je niet?

  2. Heel mooi want iedereen zegt van alles, mijn zoon werkt in U Z Gent had ook al een en ander verteld, wens je van harte heel spoedig herstel en dat je vlug weer mag knuffelen en kussen

  3. In januari operatie liesslagader in az damiaan, 2 dagen na ingreep hoge koorts,spierpijn, droge hoest, hebben mij toen naar med care gebracht, dubbele longontsteking, antibiotica en zuurstof, ook infarct gedaan die week, terug naar cardio na plaatsen stent, 2 dagen later kortademig, zwellen benen en per dag +2kg terug naar med care aan zware zuurstoftank , dit 3 dagen, op 17 feb naar huis, vrees dat ook ik een deel van dit virus heb gehad; wie zal het zeggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in