Er was dit weekend veel volk op straat en hoewel dit niet verboden wordt is het toch belangrijk dat de maatregelen worden gerespecteerd. Het gaat vooral over het bewaren van de nodige afstand waar mogelijk. Een verpleegkundige die liever anoniem wil blijven wil daarover het volgende kwijt.

“ Eigenlijk schrijf ik hier niet veel hier op facebook, maar het volgende moet toch even van mijn hart. Als verpleegkundige op de covid afdeling kom ik dagelijks in contact met besmette patiënten.

We werken in warme beschermingsmateriaal, onze handen liggen open van het ontsmettingsalcohol,….Ook voor ons is het mooi weer en zou ik ook liever op een terrasje zitten.

Maar samen met de collega’s proberen we de beste zorg te bieden voor de patiënten om het voor hen wat draaglijker te maken. Ik erger mij dan ook mateloos om te lezen hoeveel mensen die laks omgaan met de vooropgestelde maatregelen. Elke avond handgeklap voor “de helden” maar de volgende dag massaal alle regels overtreden….hoe schijnheilig is dit.

Dus blijf in jullie kot, zo kunnen wij misschien in de zomer ook op een terrasje genieten van een welverdiende glaasje.”

19 REACTIES

 1. Tot deze mensen wegens onaangepast gedrag zelf in het ziekenhuis belanden met de besmet-ting , dan kan de zorg voor hen niet groot genoeg zijn , ze werken het zelf in de hand met negatieve gevolgen voor de anderen . Een groot geluk dat er heel goede verpleging bestaat en jullie als verplegend personeel verdienen meer dan een applaus. 👏👏👏👏👏 . EN AAN DIE MENSEN DIE HET AAN HUN LAARS LAPPEN ==== BLIJF IN JULLIE KOT , ZO KAN JE NIEMAND BESMETTEN EN ONTLAST JE DE ZIEKENHUIZEN .=====

 2. Jullie verdienen verpleegers dokters iedereen die in contact komen met zieke mensen jullie verdienen een dikke premie . En die dat de regels niet volgen gaan nog voor een verassing staan als we niet meer gaan mogen wandelen alleen nog maar eten halen en door die mensen zullen de wij die regels volgen het moeten uit zweten . Dank u aan die klote mensen jullie denken alleen maar aan jullie eigen .

  • Kinderen misschien ja, maar de grootste groep die aan de maatregelen hun voeten vegen zijn van de leeftijd tussen 20 en 30 jr, dat zijn dus diegene die nooit verstand gaan hebben, mr zelfs bij die groep is het natuurlijk nog maar een minderheid en mag je niet al die jonge gasten over dezelfde kam scheren..

 3. Blijf in jullie kot, luister eens naar de virologen. De boetes opdrijven indien nodig. Volledige Lockdown. Zal dan wel helpen zeker.

 4. Ik mag de mensen van AZD heel dankbaar zijn want zijn hebben mijn vader erdoor gesleurd. Wat de verpleegkundige hier schrijft is meer dan terecht. Ik zie ook mensen samenzitten terwijl een witte vlag of iets dergelijk aan de vuurgevel wappert. Gebruik je gezond verstand ipv schijnheilig te doen.

 5. Bbq en terrasjes pieknieken doe dat als het voorbij is verdomme gouw je aan de regels de goede mensen moeten bekopen voor de gene die het nie doen😡😡😡😡

 6. Ik ben ook verplegende en zou ze doen meedraaien als verpleegende op de covid afdeling maar zonder bescherming. Dan zouden ze het vuur aan hun schenen wel zien.

 7. İk woon alleen, chronisch ziek en had honger (elke dag koken gaat dus niet. Dus ik check met e-fiets of er een broodjeszaak open is. Tot mijn grote verbazing is die op de dijk dicht en het ijsjeskraam open… Gelukkig was panos wel open.
  İjsjeskramen open laten is het voor een stuk ook uitlokken… Terwijl is het in sommige landen waar de besmetting toegekomen is een ramp omdat velen geen toegang hebben tot water. En de basis hygiëne daardoor niet kunnen opvolgen. Maar hier gaan mensen moeilijk doen omdat ze aan geen ijsje kunnen… Begrijpe wie begrijpe kan.

 8. even ter verduidelijking : ik ben die collega (van schrijver van betreffend artikel) maar van dat ander ziekenhuis … H.Serruys (ja mensen in Oostende zijn er twee ziekenhuizen …) , mijn bedenking : vele mensen zijn gewoon dom en begrijpen niet (of willen het niet) hoe gevaarlijk de huidige situatie wel is, er zullen nog vele slachtoffers vallen en dan horen wij achteraf steeds dezelfde klaagzang : “had ik maar dit of dat”, “waarom ik…” , enz. Wat betreft een premie voor ons … “mooie etalage met een lege winkel …”. Handgeklap ’s avonds : apprecieer ik ten zeerste doch mijn voorspelling : na einde van dit verhaal vervalt “de mens” terug in z’n oude onhebbelijke gewoonten tgo zorgpersoneel : ikke-ikke-ikke, onbeschoft en respectloos gedrag, verbaal en fysiek geweld, scheldpartijen, enz.

 9. Volledig met eens BLIJF IN U KOT! Ik fiets ook graag maar ik blijf thuis nu !kan in tuin ook zitten en veelte druk buiten met dit superweer!!’er zijn er veel da dit nog te lax opnemen en dit ni alleen de jongeren ts 20 zn 30!!!’ Veel oudere mensen hier en ook toeristen !!ze zijn er wel hoor!!! Zie dit in de winkel en straten bij ons!!!! Als iedereen zijn zin gt blijven doen gn de geen zomer hebben!!! Ma dan gaan ze zagen hoor!!!! Hopelijk dringt het es door gvd!

 10. Wat als je in een klein appartementje woont, helemaal alleen en zonder tuin? Van Ranst, Deblock en co. hebben een villa met tuin, dan is het wel iets gemakkelijker om ” in uw kot” te blijven…

 11. De geïnfecteerden die nu binnen komen mogen in de wachtzaal afwachten tot hun dood er komt, geen hulp voor hun stomiteirt. De verplegers moeten zich bezighouden met de echte zeike mensen niet met die oielwappers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in